keskiviikko 17. heinäkuuta 2019

Kaupunki, jonka vuoksi rakastuin Englantiin

J: Takaisin reissupostausten pariin! Yksi meidän Englannin reissun kohteista oli Kendal, kaupunki jossa opiskelimme lukion jälkeen kuukauden englantia. Reissu oli silloin osa Länsi-Suomen opiston englantia Englannissa -kurssia ja sen reissun jälkeen mun rakkaus Englantia kohtaan syttyi! Vuonna 2007 katsoin kaupunkia hieman eri silmin mitä nyt vuonna 2019. Silloin kiinnosti enemmän shoppailu, pubit ja biletys. Nyt vanhat upeat tiilitalot, pienet kujat, lampaat läheisillä niityillä, keskiaikainen linna..

Kendal4
Kendal9
kendal3
kendal1

Kendal on vanha kaupunki. Elämää siellä on ollut jo 1200-luvulla, todisteena tästä on linnan rauniot. Linna sijaitsee korkean kukkulan päällä ja sieltä on komeat maisemat kylään, läheisille niityille ja kukkuloille. Linnalle kävelee keskustasta noin vartissa ja matkalla voi nähdä mm. Kent-joen sekä upeita pieniä kujia. Linnan raunioiden ympäristössä on paljon viheralueita ja voisin hyvin kuvitella ottavani pikinikeväät mukaan ja syöväni siellä! Meidän reissulla oli niin kylmä, ettei siitä olisi voinut haaveillakaan..

Korkeuserot kaupungissa ovat melko suuret ja siksi toiselta puolelta kaupunkia, Serpentine Roadilta, on myös hyvät mahdollisuudet ihastella talojen tiilikattoja ja niittyjä. Pieniä kujia kävellessä törmää väkisin toinen toistaan kuvauksellisempiin kujiin ja taloihin, sekä mm. siilien tienylityspaikkaan! Ihan ylisöpöä..

Kendal10
kendal2
Kendal8
Kendal7
Kendal6

Itse keskusta koostuu pääosin pitkästä pääkadusta, Highgatesta, jonka varrella on jonkin verran kauppoja ja kahviloita. Pääkadulta risteytyy pieniä sivukatuja ja pari laajempaa ostoskatua. Pienistä kaupoista voi ostaa mm. Kendal Mintcakea, Kendalin tunnetuinta herkkua. Kaupungista löytyy myös vuodelta 1657 peräisin oleva suklaakauppa, jossa sijaitsee nykyään kaupun lisäksi suklaakahvila. Kahvila ja pubivalikoima on muutenkin Kendalissa melko kohtuullinen, suurimmista ketjuista löytyy Costa Coffee, Cafe Nero ja Wetherspoon, mutta ne kannattaa jättää suosiolla väliin ja mennä johonkin kaupungin pienistä ei-ketjupaikoista. Me tosin kävimme Wetherspoonissa, koska siellä söimme aina opiskeluaikana lounaan. Oi, muistoja..

Kendal5
Kendal3
Kendal2
Kendal1

Kendal sijaitsee aivan Lake Districtin kupeessa, noin tunnin junamatkan päässä Manchesterista ja noin 1,5h junamatkan päässä Liverpoolista. Edinburgiin pääsee nopeimmillaan noin 2,5 tunnissa. Kendalista on taas lyhyt matka järvialueille, esimerkiksi Windermereen pääsee vartissa junalla ja sieltä pystyy jatkamaan matkaa muihin pieniin kyliin. Myös bussit kulkevat järvialueelle, joten Kendal on hyvä tukikohta pidemmälle vierailulle. Itse kaupungissa riittää nähtävää päiväksi tai pariksi, joten ihan pelkästään sinne en ehkä lähtisi enää.

Kendal on kyllä paikka, johon tulen varmasti vielä joskus palaamaan. En ehkä heti ensi vuonna tai sitä seuraavana, mutta ehkä taas 12 vuoden päästä? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti