tiistai 2. heinäkuuta 2019

kadonnut juoksumotivaatio

J: Kesäkuu vaihtui heinäkuuhun. Ennen tehtiin kuukauden vaihtuessa uuteen yhteenveto edellisen kuukauden juoksukilometreistä. No, nyt kesäkuun saldo oli tasan 10km. Yksi lenkki. Pk-vauhtinen, raskas, tylsä, pakkopullaa.. Listaa voisi jatkaa negatiivisillä adjektiiveillä, mutta tajusitte varmaan jo mun pointin.

Syy mun juoksumotivaation laskuun on pääosin se, että Riikka ei saa juosta. Ennen juostiin lähes kaikki lenkit yhdessä ja toisella ei ollut motivaatiota lähteä, toinen "pakotti" lenkille. Ei tullut tylsää, kun samalla juteltiin läpi päivän kuulumiset. Lenkit kävivät terapiasta, kun sai vuodattaa kaikki työhuolet ja muut jutut. Lenkit menivät kuin hujauksessa ja kilsoja kertyi.

Nyt kevään aikana olen juossut vähemmän kuin vuosiin, vaikka mulla ei siis itsellä ole mitään syytä olla juoksematta. Mun juoksijaidentiteetti on kadonnut kuin tuhka tuuleen ja kunto siinä samalla, Kävin eilen juoksemassa reilu kuuden kilometrin lenkin ja samalla mietin, miten pystyin toukokuussa juoksemaan kympin niin nopeasti, kun nyt ei jaksa mitään. Kumma juttu. Silti ei tullut yhtään sellainen fiilis, että pakko mennä pian uusiksi. Samaan aikaan tulee huono omatunto siitä, etten juokse, vaikka saisin. Mä olen terve, mulla ei ole mitään syytä olla juoksematta.

hyppy

Toinen syy mun heikkoon juoksumotivaatioon saattaa olla myös se, että tällä hetkellä ei ole mitään tavoitetta, eli en ole ilmoittautunut mihinkään juoksutapahtumaan. Keväällä oli sentään Savihölkkä ja Yyterin kymppi, mutta nyt ei mitään. Mietin alustavasti, että menisin taas lokakuussa Kaarinaan juoksemaan puolikkaan, mutta siihenkin on vielä niin paljon aikaa, ettei tarvitse treenata. (Eipä..) Samalla kiinnostaisi juosta jossain vitonen, jotta saisi siihenkin "virallisen" ajan. Toki kymppikin olisi kiva juosta uudestaan, kun viime kerralla meni melko helpolla. 

Elättelen toiveita, että ilmoittautumalla johonkin tapahtumaan myös juoksumotivaatio löytyisi taas. Saisi ainakin ulkoisen motivaation juosta, mutta mistä löytäisi taas sen sisäisen? En usko, että sitä löytyy mistään niin kauan kun Riikka on juoksukiellossa. Kai se on joku kaksosten välinen juttu, että kun toinen ei saa tehdä jotain, niin toisenkin motivaato katoaa? Sympatiatauko? Onkohan asiaa tutkittu, mua alkoi juuri kiinnostaa.. 

Motivaatiota tai ei, nyt heinäkuun aikana mä yritän ainakin juosta enemmän kuin kesäkuussa. Nyt ei ainakaan ole ajanpuutteesta kiinni, sillä seuraavan kolmen viikon aikana mulla ei ole oikein mitään suunnitelmia. Tai ei ainakaan mitään sellaisia, jotka estäisivät juoksemisen!

2 kommenttia:

 1. Minunkin juoksumotivaatio on nyt kadoksissa, toivottavasti löytyy kohta.
  P.S. Upea kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun alkoi jo vähän löytymään, viime viikolla kolme lenkkiä! Tsemppiä :)

   Poista