perjantai 19. heinäkuuta 2019

Ihana kesä ja puolet vielä jäljellä!

R: Keväällä, kun kesästä sai vasta haaveilla, mulla oli mielessä vaikka mitä juttuja, joita haluaisin kesällä tehdä. Päällimmäisenä mielessä oli tietenkin Englannin reissu, mutta odotin myös sitä tavallista kesäistä arkea ja viikonloppuja, jolloin ehtii tekemään sellaisia asioita, joita talvella ei ehdi tai pysty.. Tajusin jokin aika sitten Jennan kanssa jutellessa, että kesä on tähän mennessä ollut ihan mahtava ja olen tehnyt jo oikeastaan kaikki asiat siltä kuvitteelliselta "bucket listalta".

..Päätin, että haluan käydä uusisssa kivoissa lähialueen kahviloissa. Näitä on tullut testattua tässä viime viikkojen aikana enemmänkin. Teijolla Kakkuruhtinatar oli söpö ja saatiin mielettömän hyvää ja ystävällistä palvelua. Esim. kun ostettiin donitsit, saatiin toiset kaupan päälle! Iso suositus tälle paikalle. Mathildedahlissa pääsin vihdoin Petri's Chocolate roomiin ja paikka oli tosi kiva. Itse asiassa siellä on tullut käytyä jo parikin kertaa.. Suklaa tietenkin on tosi hyvää, mutta tykkäsin myös kahvilan sisustuksesta ja miljööstä. Instagramissa meidän @2yhdenhinnalla tilillä on etusivun kohokodissa kurkkaus mm. tuonne Petri'S Chocolate roomiin.

riikka_fen3

..Halusin tänä kesänä ehtiä matkailemaan lähialueilla ja sitäkin on jo tullut tehtyä. Tuolla Teijon suunnalla on tosiaan tullut käytyä jo monta kertaa ja muutama viikko sitten käytiin poikaystävän kanssa Fiskarsissa, jossa en ollut aiemmin  käynyt. Samalla reissulla käytiin myös Tammisaaressa, kivoja kesäkaupunkeja molemmat.

..Salossakin on paljon kivaa tekemistä kesällä. Mulla oli pieni aukko sivistyksessä ennen tätä kesää, koska en ollut koskaan käynyt Vuohensaaren kahvilassa. Sieltä saa tosi hyvää lohikeittoja. Vuohensaaressa on myös minigolf, jota olen halunnut jo kauan pelaamaan. Nyt olen käynyt siellä tänä kesänä jo kahdesti!

..Päätin alkukesästä, että tänä kesänä uskaltaudun Kokkilaan uimaan ja saunomaan. Eihän siinä mitään ihmeellistä ole, mutta en vaan ole yleisten rantojen ja saunojen ystävä. Tai olen luullut etten ole. Poikaystävä on koittanut saada mua mukaan esim. tuonne Kokkilaan jo vaikka miten pitkään ja nyt kun lähdin, totesin että siellä olikin ihan kiva uida ja saunoa. En vaan koskaan ole tottunut yleisiin rantoihin, kun lapsena ja nuorena tuli uitua lähinnä omalla mökillä.

riikka_fen5

..Mökkeily kuuluu kesään ja tänä kesänä on tullut mökkeiltyä jo muutaman kerran. Haluaisin ehtiä vielä useammin mökille. Oltiin Jennan kanssa meidän vanhempien kanssa mökkeilemässä viime viikonloppuna ja kuten Jenna totesi, mökillä taantuu ihan lapseksi. Yhtenä iltana pelattiin Labyrinttiä ja syötiin iskän tekemiä lettuja saunan jälkeen. Ihan kun 20 vuotta sitten.. Tosin nyt labyrintin säännöistä tuli vähemmän riitaa kun silloin lapsena..

..Meidän mökkimatkan varrelle osuu Rantolan puoti, jonka hampurilaisia on kehuttu paljon. Tämä oli mun tämän kesän must kohteiden listalla melko korkealla ja nyt käytiin sielläkin. Syön harvemmin lihaa, mutta kun syön, se on usein burgerin välissä.  Rantolan puodin burgeri oli tosi erilainen kun tavalliset burgerit, mutta niiin hyvä. Sämpylät tehdään itse ja lihat jne. tulee läheltä. Kannattaa testata, jos Sauvon suunnalla liikkuu.

riikka_fen

Olen ehtinyt tekemään jo vaikka mitä kesäjuttuja ja parasta, että kesälomaa on vielä puolet jäljellä! Kuten oikeastaan kesääkin.. Pidin ensimmäisen osan lomasta ennen juhannusta ja toinen osa lomasta alkaa N-Y-T! Tiedossa on kaksi ja puoli viikkoa lomaa ja suunnitelmat on ihan auki vielä. Oltiin suunniteltu poikaystävän kanssa road trippiä Lofooteille, mutta sääennuste näyttää sinne +14 astetta ja sadetta. Etelämmäksi on luvattu hellettä, joten reissusuunnitelmat todennäköisesti muuttuu vielä. Onneksi ei oltu varattu mitään ja suunnitelmana oli muutenkin mennä ihan fiiliksen mukaan. Nyt fiilis on sellainen, että kaipaan vaan auringon paistetta ja lepoa. Oikeastaan tosi kiva, että kaikki on vielä auki. Onneksi kesäinen Suomi on täynnä vaikka mitä ihanaa. Saa nähdä mihin päädytään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti