sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

Äkkilähtö

J: Perjantaina aamupäivällä olin aivan varma, että vietän viikonlopun yksin kotona. Kaikki muut tuntuivat olevan jossain ja tavallaan ajatus viikonlopusta kotona treenaten, herkkuja syöden, Netflixiä katsellen ja lukien houkutteli paljon, mutta mitä sitten kävikään..?

ranta2
ranta3

Ennen neljää istuin jo auton ratissa matkalla mökille. Lämpömittari näytti +26 ja tuulet hyvää suppailun kannalta, joten pakkohan mökille oli lähteä.  Ja onneksi lähdin, oli todella rentouttava viikonloppu, juuri sellainen, jonka muistaa pimeinä syysiltoina. 

Parasta oli ehkä se, etten tehnyt oikein mitään ihmeellistä. Suppailin, uin, saunoin, pelattiin mölkkyä, luin.. Nukuin hyvin, paremmin kuin kotona koskaan. Kävin äidin kanssa isovanhempien mökillä poimimassa hieman punaherukkaa ja ihastelemassa kukkasia. Söin lettuja ja mustikoita. Kävin lenkillä, vaikka oli ihan liian kuuma. Näin jättisammakon, kuolleen käärmeen, Sarvi-Jaakon, lentävän koppakuoriaisen ja useita sudenkorentoja. Jännää.

mökki1
ranta5

Nyt on levännyt olo ja olen valmis jättämään Suomen helteet taakseni. Helpostusta kuumuuteen tosin ei ole tiedossa, päinvastoin, sillä Kreikka (ja Albania!) kutsuu. Se reissu ei ole tosin äkkilähtö, varasin sen muistaakseni toukokuun lopulla, kun lämpömittari näytti noin kymmentä astetta ja aurinkoinen kesä tuntui vain haaveelta. Lämmön puolesta voisin pysyä Suomessa, mutta täältä ei saa yhtä hyvää tsatsikia kuin sieltä.

Nauttikaa helteistä, missä ikinä olettekin!

1 kommentti: