maanantai 13. toukokuuta 2019

Yyteri maraton ja kympin ennätys!

J: Nyt se on tehty, juoksin enimmäisen kympin kisani! Takana on jo lähemmäs kymmenen puolikasta, yksi maraton ja pari 7 kilometrin kisaa ja vasta nyt pääsin kympille. Tämäkin oli synttärilahja ja ilman sitä tuskin olisin juossut. Olen aina ajatellut, että pitkät matkat sopivat mulle paremmin ja en ole niin nopea, että kannattaisi edes ilmoittautua kympille. Kuinka väärässä olinkaan..

Kisa-aamuna lähdettiin ajelemaan Salosta Poriin jo liian aikaisin. Mua väsytti ja vähän pelotti, sillä olin aamulla herännyt pieneen kurkkukipuun. Taas. No, ei auttanut. Parin tunnin ajomatkan aikana onneksi fiilis parani ja viimeistään kun saimme auton parkkiin Yyterin leirintäalueelle, olin ihan valmis juoksemaan! Oltiin ajoissa paikalla, joten ehdin lämmittelemään ja venyttelemään kunnolla ennen lähtöä. Hieman kateellisena katsoin kuin puolimaratonin juoksijat lähtivät matkaan hieman ennen meitä ja lähtöpaikalle jäi vain kuorallinen kympin juoksijoita. 

kymppi

Startti oli tasan kello 12, joka on mulle melko täydellinen lähtöaika. Starttipistoolin pamahtaessa laitoin Spotifystä suosikkilistani soimaan  ja lähdin matkaan. Olin jostain lukenut, että kisan ensimmäinen ja viimeinen kilometri saavat olla nopeimpia, joten annoin mennä! Ensimmäinen kilometri menikin aikaan 5:10 ja sen jälkeen vauhti tasoittui noin 5:15 kilsavauhtiin. Meno oli melko tasaista seitsemänteen kilometriin saakka, jolloin tajusin, että voimia on vielä ihan hyvin jäljellä ja kiristin kilometrivauhdista 10 sekunttia pois. Viimeiset kolme kilometriä meni noin 5:05 vauhtia, viimeinen aika tarkalleen 5 minuuttiin. Maaliin saavuin ajassa 51:02. Olin todella tyytyväinen, sillä lähdin tavoittelemaan alle 54 minuutin aikaa. Jossain reitin varrella laskeskelin, että pääsen hyvin noin 52 minuuttiin, mutta missään vaiheessa en haaveillut noin hyvästä ajasta! 

Vaikka olen todella tyytyväinen, muutama asia jäi harmittamaan. Ensinnäkin se, että jos olisin tiennyt olevani noin lähellä 51 minuutin alitusta, olisin ottanut vielä paremman loppukirin! Toiseksi se, että heti lauantaina mun kurkku oli vielä entistä kipeämpi ja sen jälkeen ollut ollut tukkoinen ja flunssainen olo. En tiedä vaikuttiko se lopulta juoksuun, koska suoraan sanottuna en voi kuvitella, että olisin juossut yhtään kovempaa! Kolmanneksi se, että aikaisempina vuosina tuolla mun ajalla oltais oltu melkein kolmen parhaan joukossa. Tänä vuonna oli kuitenkin kovatasoinen kilpailu ja mä olin lopulta 7. naisten sarjassa. Naisten voittaja juoksi 43:17, eli melko kovan ajan.

kymppi2

Nyt olen taas hieman kokeneempi ja valmis uusiin koitoksiin.. Mihinkään juoksutapahtumaan en ole ilmoittautunut, mutta kai tässä jotain pitäisi keksiä motivoimaan mua yksin lenkkipoluille, Nyt kun kymppi on juostu, vitonen kiinnostaisi. Missä kannattaisi seuraavaksi juosta? Saa vinkata kivoja, mielellään vähän pienempiä juoksutapahtumia.

3 kommenttia:

 1. Hienosti meni, onnittelut! :)
  Laskiskelin että juoksit hiukan alle 12km/h.. jos itse laittaisin mattoon sen verran vauhtia, se ois kaks minuuttia ja muija olis aivan döööööd :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Matolla on vaikeampi juosta, en mäkään siinä pystyis tuojon vauhtiin :D

   Poista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista