lauantai 25. toukokuuta 2019

Vinkki Lontooseen: Fen Court Garden

J: Vietin helmi-maaliskuun vaihteessa suosikkikaupungissani Lontoossa viisi päivää aivan yksin. Niiden viiden päivän aikana tuli seikkailtua vanhoissa tutuissa paikoissa, mutta myös tutustutta taas uusiin alueisiin. Ei uskoisi, että näinkin monen Lontoon reissun jälkeen löytää yhä joka reissulla uusia upeita paikkoja. Tässä yksi uusi suosikki viime reissulta.


fen
fen3

Mikä? Lontoossa sijaitseva kattoterassi, joka avattiin viime helmikuussa. Kooltaan melko pieni, mutta ainakin mun vierailulla ihmisiä on melko vähän. Helmikuussa tarjolla ei ollut vielä palveluita, mutta nyt rakennukseen on tullut ravintola, tai ainakin pitäisi tulla ihan lähiaikoina nettisivujen perusteella. 

Missä? Samalla kadulla kuin Sky Garden, osoite on Fenchurch Street 120. Lähistölle pääsee monella eri metrolinjalla ja 10 minuutin kävelymatkan sisällä on mm. Monumentin, Aldgaten, Liverpool Streetin ja Bankin asemat. Paikka on suuri toimistorakennus, sen tunnistaa "The Garden at 120" -tekstistä. Sillä nimellä paikka tunnetaan muuallakin. Alhaalla on nopea turvatarkastus, sen jälkeen hissillä pääsee ylös.

Milloin? Näköalapaikka sijaitsee siis suuren toimistorakennuksen yläilmoissa ja monet toimistossa työskentelevät lounastavat siellä, joten lounasaikaan voi olla ruuhkaista. Mä olin viimeksi melko aamusta ja mun lisäksi ei montaa ihmistä siellä ollut!

Miksi? Maisemat!! Upeat maisemat avautuvat kohti Tower Hilliä, Thames-jokea ja Cityä. Ylhäältä näkee läheltä "suolakurkun" eli Gherkinin läheltä. Myös Sky Garden eli "walkie talkie" näyttää tästä kulmasta melko jännältä. Lisäksi se on ilmainen eikä vaadi ennakkovarausta, joten miksi et kävisi siellä?

fen1
fen4

Alle kahden viikon päästä olenkin taas jo Lontoossa! Jos säät suosivat, haluan ehdottomasti mennä taas näihin maisemiin. Olen hehkuttanut paikkaa Riikalle jo niin paljon, että totesin itsekin, ettei se ehkä niiin siisti ole kun mun puheista voisi luulla. Siisti kuitenkin! Käykää vaikka itse testaamassa, jos suuntaatte kesällä Lontooseen.

Täällä lisää vinkkejä Lontooseen, varsinkin ensikertalaisille sopivia!

Täällä lisää Sky Gardenista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti