torstai 25. huhtikuuta 2019

positiivinen ongelma

R: Onko teillä reissusuunnitelmat kesälomalle jo tehtynä? Mä olen taas flunssassa, joten tässä on ollut aikaa selailla sopivia kesälomakohteita ja valinnanvaikeushan tässä iskee. Yksi reissu on jo varattu, lähdetään Jennan kanssa kesäkuun alussa Englantiin. Tällä kertaa  ei mennä juoksemaan perinteistä puolimaratonia, vaan keskitytään täysin lomailuun. Varmaan juostuakin reissussa tulee, mutta mihinkään juoksutapahtumaan ei olla ilmoittauduttu. Suunnitelmissa on olla ensin Lontoossa pidennetty viikonloppu ja Lontoosta lähteä koti pohjois-Englantia Edinburgiin asti. Ihan parasta! Meillä on tuolle kahden viikon reissulle jo vaikka mitä kivoja kohteita tiedossa.

tblofootit4
tblofootit8

Toisen osan kesälomastani pidän näillä näkymin heinä- ja elokuun vaihteessa, varmaan reilut pari viikkoa. Haluan ainakin viikon olla ilman mitään suunnitelmia, mutta ollaan poikaystävän kanssa suunniteltu toiselle viikolle jotain reissua. Mun kanssa on kuulemma vaikea suunnitella mitään, koska vaihdan mielipidettäni koko ajan. Ja okei, myönnän. Se on totta. Toisina päivinä olen sitä mieltä, että haluan olla koko loman Suomessa ja keskittyä lähimatkailuun. Toisaalta haluaisin Lappiin. Mielessä on käynyt myös Berliini, jossa kumpikaan ei olla aiemmin käyty ja johon pääsisi lentämään halvalla. Myös pohjois-Italia ja Como-järvi kiinnostavat molempia. Viimeisin loistoidea oli lähteä autolla Lofooteille, jossa olen kyllä käynyt, mutta jossa olisi vieläkin nähtävää. Samaan reissuun voisi yhdistää esimerkiksi jonkun kiinnostavat pohjois-Ruotsin kohteen.

tblofootit5
tblofootit7
tblofootit2

Kaikissa kohteissa, joita olen miettinyt, on jotain hyvää ja jotain huonoa. Tavallaan en haluaisi lentää mihinkään, koska ajo- tai junamatkan päästäkin löytyy niin paljon kiinnostavia kohteita. Ja no, koska ilmastonmuutos. Toisaalta ihan lähelle ehtii viikonloppuinakin. Lappiin haluaisin Karhunkierrokselle, mutta mites kaikki ötökät, niitä taitaa riittää heinäkuussa? Lappiin voisin lähteä ennemmin vaikka syksyllä ruskan aikaan. Berliini taas houkuttelee, koska olen kuullut siitä paljon hyvää ja se on jo pitkään ollut must see -listalla. Mutta olen kuitenkin kesällä menossa Lontooseen, enkä välttämättä haluaisi viettää niin isoa osaa lomasta isossa kaupungissa ihmisten keskellä. Jokin rauhallisempi kohde voisi sopia paremmin. Myös kaunis Italian Como-järvi on mun must see -listalla, mutta Italiassa on varmaan kesällä ihan törkeän kuuma? Kesällä myös majoitusten hintataso monissa paikoissa nousee ja turisteja on joka paikassa. Niin ja sinnekin pitäisi lentää.

tblofootit
tblofootit3

Mitä ennemmän pohdin eri kohteiden plussia ja miinuksia, sitä vahvemmin olen ehkä tulossa siihen lopputulokseen, että haluan vaan sellaisen loman, jolla voi rauhoittua. Eniten nautin siitä, kun saa olla ulkona, nähdä upeita (luonto)kohteita, eikä tarvitse meikata tai laittautua. Ei mitään hienoja ravintolaillallisia, vaan eväitä patikoinnin päätteeksi. Pääsen kuitenkin alkukesästä Lontooseen, joten ehkä siinä on kaupunkilomailua tarpeeksi. Muutaman vuoden takaisin Lofoottien reissun kuvia selaillessa tuli vahvasti myös sellainen fiilis, että näihin maisemiin haluan uudelleen.. Kuvia ja juttuja Lofooteilta löytyy lisää täältä.

Oli lomakohde mikä tahansa, niin saa kyllä olla kiitollinen siitä, että on mahdollisuus reissata. Joskus omassa kuplassa unohtaa sen, ettei kaikilla ole (syystä tai toisesta) mahdollisuutta lähteä lomalla reissuun melkein mihin tahansa. Mulla taitaa olla aika vähän ongelmia, jos lomakohteen valitseminen on yksi niistä ;)

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Joo siis se ois mahtava kokemus! Mutta siihen pitäisi varmaan varata sitten vähän enemmän aikaa..

      Poista