keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Senjan suosituin huippu: Segla

J: Riikka kirjoitti jokin aika sitten 2018 vuoden reissuista ja samalla tuli maininneeksi, että osa reissupostauksista ei ole vieläkään päätynyt tänne blogiin saakka. Yksi Pohjois-Norjan helmistä, mun suosikkipatikointi, meinasi kokonaan unohtua! Suosikiksi nousi reissulla Segla, Senjan saarella kohoava 639 metriä korkea huippu.

Reitti Seglalle lähtee Fjordgårdin koulun vierestä. Kesäisin koulun ovet ovat auki retkeilijöille ja jumppasalin kautta oli kulku pukuhuoneisiin, jossa oli käytössä vessat ja suihkut. Niin luksusta! Paikka oli melko helppo löytää jos on GPS käytössä. Heti parkkipaikan vieressä on kyltti, joka ohjaa oikealla polulle, joten eksyä ei pysty.

segla3
Segla5
Segla2
Segla3
seglaa2

Me olimme valmistautuneet rankkaan patikointiin, mutta lopulta Seglan valloitus osoittautui helpommaksi, mitä olimme lukeneet. Alkumatka, noin kilometrin verran, oli mukavaa ja helppokulkuista polkua. Sen jälkeen saavuimme tasanteelle, josta toiselle puolelle aukesi vuonomaisema ja toiselle puolelle reitti, josta tulimme. Reitti jatkui tasanteella ja siinä vaiheessa huippu näytti olevan jo ihan lähellä, mutta kun jatkoimme etenemistä, huomasimme, että huippu vain karkasi koko ajan kauemmas. Loppureitti, vajaa 300m, oli huomattavasti haastavampaa ja ihan loppuvaiheilla sai todellakin katsoa mihin astui ja mistä otti kiinni. Viimeiseen 300m meni varmaan kauemmin kun ensimmäiseen reiluun kilometriin!

Maisemat olivat kuitenkin kiipeämisen arvoiset. Aivan upeat, kuin sadusta! Segla on monella tapaa erilainen kuin muut huiput. Se on oikea korkeapaikankammoisen painajainen. Ylös kiivetessä toisella puolella on pystysuora kallionseinämä, josta on pudotus vuonoon. Joka puolella on karua, mutta kaunista vuorimaisemaa. Sekä tietenkin paljon irtokiviä ja tallattuja polkua.. Seglalle kannattaa varata mukaan hyvät kengät!

seglaa
Segla6
segla5
Segla4
seglaa4

Segla nousi kyllä mun suosikiksi heti. Meille osui vähän pilvinen päivä, joten voin vaan kuvitella kuinka upeaa tuolla olisi jos aurinko paistaisi! Tavallaan kyllä olen tyytyväinen, ettei aurinko paistanut, sillä nytkin tuli ihan jäätävä hiki kiivetessä.. Reitti oli tavallaan helppo, mutta varsinkin ihan lopussa oli oikeasti haastetta. Voin suositella Seglaa kaikille, jotka liikkuvat Senjan suunnalla. Tai siis, Seglaa EI voi jättää väliin jos Senjalla liikkuu!

Tätä kirjoittaessa iski ihan pienen pieni ikävä Norjaan. Onneksi kuitenkin sinnekin pääsee aika helpolla, jos niin vaan päättää. Nyt tammikuun toinen päivä onkin aika loistava hetki alkaa suunnitella tämän vuoden reissuja..

5 kommenttia:

 1. Voi miten jylhät ja kauniit maisemat! <3 Tuo kuulostaisi vielä suhteellisen inhimilliseltä patikoimismatkalta tällaiselle vähemmänkin patikoineelle. Loppumatka olisi varmaan aika hurjaa, mutta ei tarvitsisi kuitenkaan montaa päivää taivaltaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo reitti sopii ehdottomasti kaikille, voin suositella ;)

   Poista
 2. Ou mai good! Upeannäköinen paikka, en ole koskaan patikoinut pahemmin tai kiipeillyt, mutta tämä sai kyllä innostuksen kattoon. Mistä oma innostuksenne on lähtenyt ja miten olette tavanneet?

  yst. Pinja // www.pinaycoco.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan aina tykätty liikkua ulkona luonnossa ja nyt parina viime kesänä innostuttu Norjan maisemista! Kiva, jos jäät seurailemaan ja mukavaa loppuviikkoa sulle myös :)

   Poista
 3. Moi (taas)
  Olisinpa voinut kurkata ensiksi teidän kaksosten esittelyn :) Mielenkiinnolla jään seuramaaan blogianne, tämä oli ensimmäinen teksti, jonka teiltä luin. Ihanaa loppuviikkoa!

  yst. Pinja

  VastaaPoista