torstai 3. tammikuuta 2019

Joulukuun kilometrit + koko vuoden saldo

J: On aika kirjoittaa vuoden 2018 viimeinen yhteenveto juoksusta. Joulukuu näytti heikolta juoksun suhteen, mutta loppua kohden kilometrit nousivat ihan hyviin lukemiin.. Alkukuusta Riikalla meni pelissä nilkka ja mulla ei ollut lainkaan motivaatiota juosta yksin. Kelit olivat myös hieman huonot ja töissä kiireitä, joten tuli pidettyä pari vähän kevyempää viikkoa. Sitten alkoi kuitenkin joululoma, latasin BookBeatin ja lopulta juoksin reilu viikossa 55km! Yhteensä joulukuussa kertyi 12 harjoitusta ja 93 kilometriä.

juoksuu2

Näistä pisin, paras ja mieleenpainuvin lenkki oli 31.12. Riikan kanssa. Juostiin 16km/1h46min ennen aaton juhlintaa, sillä Riikan piti saada myös 1000km täyteen tälle vuodelle. Ja tulihan se sieltä! En olisi alkukuusta todellakaan uskonut. Melkein kahden tunnin lenkki tuntui ehkä puolelta tunnilta ja liukkaat tietkään eivät häirinneet.

Juoksin yksin muutaman nopeamman lenkin. Joulukuun alussa meni esimerkiksi 10km aikaan 55:40 ja 5km aikaan 27:22. Kumpikin aika helpolla, joten ensi vuonna olisikin tavoitteena saada vielä lisää vauhtia ja mikä tärkein, uskaltaa myös juosta kovempaa! Mukaan mahtui toki huonojakin lenkkejä.. Kuten totesin, täällä päin Suomea oli ainakin niin liukas, että olisi ehdottomasti tarvinnut nastalenkkarit, jotta olisi voinut juosta kunnolla liukastelematta. Tapaninpäivänä mun piti juosta tuttu kymppi, mutta noin kahdeksan kilometrin kohdalla turhaannuin niin paljon, että tulinkin oikorettiä kotiin. Harvoin käy mulla niin. Seuraavana ostoslistalla taitaakin olla nastalenkkarit!

juoksu1

Koko vuoden juoksusaldo oli lopulta 1117km ja 134 harjoitusta. Olen todella, todella tyytyväinen näihin lukemiin. Vuonna 2017 kilometrejä oli 688km ja harjoituksia 81, joten vuodessa on tapahtunut ihan hurjaa kasvua! Vuoden aikana tuli juostua neljässä eri tapahtumassa: ennätys puolikkaallaensimmäinen maraton, alle viiden kilsan vauhdilla seiska Savihölkässä ja huono, mutta opettavainen puolikas St Albansissa.  Ylpein olen ehkä siitä, että Suomen lisäksi tuli juostua Englannissa, Sloveniassa, Kroatiassa ja Montenegrossa! Lenkkeilystä on tullut niin tapa, etten voisi kuvitellakaan, ettei ottaisi lenkkareita mukaan ja kävisi lenkillä myös lomalla. Yksi vuoden 2018 mieleenpainuvimmista lenkeistä olikin varmaan iltalenkki Kotorin rannalla. Tai aamulenkki Lontoossa.. Äh, en osaa päättää!

Tärkein tavoite alkaneelle vuodelle on kuitenkin nauttia juoksusta, ei ottaa liikaa stressiä tai asetattaa liikaa tavoitteita. Toki olisi se ihan siistiä juosta tänä vuonna myös maraton, mutta saa nähdä. Fiiliksen mukaan. Vuosi alkoi ainakin ihan surkeasti, sillä mä olen nyt vuorostani flunssassa ja ensimmäiset päivät ovat menneet ilman treenin treeniä. Kerrankin, kun olisi aikaa käydä vaikka salilla. No, näitä tulee ja sen jälkeen treenimotivaatio on entistä korkeammalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti