maanantai 31. joulukuuta 2018

vuosi paketissa

J: Vuosi lähenee loppuaan ja on aika tehdä pieni yhteenveto vuodesta 2018. Tuntu tosi oudolta, että vuosi on jo loppumassa, sillä en ihan täysin ole sisäistänyt vielä vuoden edes alkaneen. Aika on mennyt ihan liian nopeasti. Niin nopeasti, että välillä oikein hirvittää.  Vuosi oli mun osalta hyvin tasaista. Välillä tuntui, että kaikkien muiden elämässä tapahtui vaikka mitä ja mun elämässä ei mitään. Omalla tavallaan se on ehkä ihan kivakin asia. Mitä vuoden aikana sitten tapahtui?

2010e
2019b

Treeni: Alkuvuoden oli takaraivossa koko ajan yksi tavoite: toukokuun maraton. Se meni lopulta yli odotusten ja olin siitä tosi onnellinen. Sen jälkeen jatkoin juoksua aktiivisesti ja syksyllä toteutui toinen pitkäaikainen unelma, eli puolikas alle kahteen tuntiin. Juoksujutuista tulossa vielä tarkempaa yhteenvetoa joulukuun kilometrien yhteydessä. Juoksun lisäksi kuvioissa pysyi koko ajan koripallo. Salitreeni on vähän jäänyt, mutta eipä se oikeastaan haittaa. Kaikkea ei ehdi. Kesällä tuli myös pitkästä aikaa pyöräiltyä, toivottavasti se innostus säilyy ensi vuoteen!

Reissut: 2018 mahtui useampi ulkomaanmatka. Helmikuussa kävin Puolassa ja heti maaliskuun alussa Lontoossa ekan kerran. Kesällä oli edessä uusi Englannin reissu ja sieltä jatkettiin suoraan Kroatiaan. Samalla reissulla käytiin myös Montenegrossa ja Bosinia-Hertsegovinassa. Heinäkuussa tuli reissattua Suomessa ja loppukuusta suunnattiin taas tyttöjen kanssa road tripille Norjaan, Senjaan. Syksyllä käytiin vielä Riikan kanssa ihastelemassa Sloveniaa. Täällä lisää reissuista. 

Työ: Kevät meni vielä vanhan luokan kanssa. Kesäkuussa sanottiin heipat ja vanha luokka lähti yläasteelle. Elokuussa aloitin uuden - tai siis vanha tutun - luokan kanssa, joita olin opettanut jo heidän 1. luokan kevään. Syksyllä työmotivaatio on ollut korkeammalla kuin koskaan ja ei ole varmaan yhtenäkään aamuna harmittanut lähteä töihin. Olen niin onnellinen, että saan tehdä töitä juuri tuolla koulussa.

2019d
2019

Perhe ja ystävyyssuhteet: Tälläkään rintamalla ei ole ihan kauheasti mitään ole tapahtunut. Tuntuu, että joidenkin ihmisten kanssa etääntyy ja toisten kanssa lähentyy, mutta sitä se elämä kai on? Vuoden aikana olen saaut niin iloita ystävien hyvistä uutisista kuin olla huolissaan toisista uutisista. 

Bloggaaminen: Hiljaisempaa, niin kuin muutamaan otteeseen on tullut todettua. Kuitenkin tavoitteena pitää edes jonkinlaista postaustahtia yllä. Silloin kuin blogi ei päivity, kannattaa seurata meidän Instagrameja @jenniemin ja @riikka_ni. Vuoden aikana ollaan kuitenkin saatu tehty muutamia kivoja meidän blogin nykyiseen teemaan sopivia yhteistöitä, esimerkiksi Addnaturen ja Stanleyn kanssa.  Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että jokainen postaus on tehty rakkaudesta bloggaamiseen, ei minkään deadlinen lähestyessä tai pakon edestä. Kaikki mielipiteet on meidän omia ja jokainen yhteistyö on ilmoitettu asianmukaisella tavalla. 

Vapaa-aika: Tuntuu, että suurimman osan vapaa-ajasta vie edellä mainituista treeni, reissaaminen ja bloggaaminen, mutta olen mä muutakin ehtinyt. On tullut käytyä katsomassa paljon korista, valmennettua ja olen myös lukenut varmaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin! Olen listannut vuoden aikana lukemiani kirjoja ylös ja tähän mennessä olen lukenut 29 romaania ja useita lasten ja nuorten kirjoja.

Ajatukset: Tuntuu, että tämän vuoden aikana olen entistä edemmän alkanut nauttia luonnossa liikkumisesta ja ulkoilusta. Syksyn parhaita hetkiä oli auringonlasku Teijon kansallispuistossa ja töiden jälkeiset kävelylenkit Torronsuolla. Myös vapunaatto Torronsuolla oli ihan mahtava kokemus ja nyt lumen tultua muistelen lämmöllä syksyisiä sieniretkiä. Lisäksi olen entistä enemmän alkanut arvostaa sitä kun voi vaan olla ihan yksin, aina ei jaksa olla sosiaalinen.

2019f
2019g

Tulevalle vuodelle en varmaan tee mitään sen suurempia lupauksia. Tämä kulunut vuosi oli niin tasaista, että mulla on vahvasti sellainen olo, että vuosi 2019 tuo mukanaan jotain suurta. Olen ajatellut niin jo pitkään. Toivottavasti ne suuret asiat ovat pelkästään positiivisia!

Kiitos kaikille lukijoille tästä vuodesta, palataan asiaan ensi vuonna!

2 kommenttia:

  1. Ihana kuulla, että nautit työstäsi noin paljon! :) Miekin toivon jonain päivänä pääseväni ihan luokanopettajaksi! Yksi suuri unelma toteutuisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan varmasti pääset vielä :) Mäkin olin vuoden ennen päiväkodissa töissä ja siellä oppi hurjasti ja näki ihan eritavalla millaista elämä ennen koulua on..

      Poista