sunnuntai 2. joulukuuta 2018

täysi kymppi

J: Ihanaa sunnuntaita kaikille, toivottavasti teillä on ollut yhtä rento aamu kuin mulla! Keittelin aamupalaksi riisipuuroa, laitoin kynttilät palamaan, joululaulut soimaan ja linnottauduin sohvalle, koska tämä aamu oli pyhitetty blogille. Ja miksi? Riikka muistutti mua eilen, että meidän blogi täytti viime viikolla 10 vuotta! Siis ihan hullua, meidän blogi on samanikäinen kuin oppilaat, joita opetan. 10 vuotta on pitkä ikä, siinä ehtii tapahtua vaikka mitä.

powau

Blogimaailma on kymmnessä vuodessa muuttunut ihan hurjasti. Kaikki blogeja lukeneet sen tietävät. Ei enää peilikuvia tai asukuvia parvekkeella, ostosten esittelyä huonossa valossa, tärähtäneitä baarikuvia ja netistä lainattuja kollaasikuvia. Nykyään kaiken pitää olla niin täydellistä ja hiottua, muuten ei pärjää. Nykyään ei ole bloggaajia vaan vaikuttajia. Nykyään kaikki tekevät yhteistyötä eri tahojen kanssa, mainostavat ja brändäävät itseään somessa. Jos sellainen ei kiinnosta, ei blogi voi pärjätä. Kaiken takana on kuitenkin aina raha. 

Mä olen monta kertaa viimeisten vuosien aikana miettinyt, että miksi hitossa kirjoitan tätä blogia. Enkä todellakaan tiedä. Kai se on tapa. Harrastus. Juttu, joka on viimeiset kymmenen vuotta kulkenut enemmän ja vähemmän mukana elämässä, vaikka muut asiat ovat muuttuneet. Blogin myötä olen oppinut monia taitoja, joista hyödyn työelämässä. Ollaan myös päästy toteuttamaan erilaisia yhteistöitä, saatu palkaksi ihan jopa rahaa. Olen päässyt erilaisiin tapahtummin ja saanut tuotteita testiin. En kuitenkaan sano, että se olisi syy, miksi bloggaan. Ei todellakaan.. Nykyään tulee kuitenkin kieltäydyttyä lähes kaikista kutsuista ja yhteistöistä, koska kaikki aika menee asioihin, jotka rankkaan korkeammalle mun arjessa. En kuitenkaan pysty kuvittelemaan, että lopettaisin blogin. En vielä.. Aina kuvittelen, että tulee vielä aika jolloin jaksan ja ehdin postailla taas enemmän. Ehkä se vielä tuleekin.

powau2

Teitä lukijoita on onneksi yhä edelleen siellä ruutujen toisella puolella, vaikka postaustahti vuosien varrella on laskenut ja blogi ei ole ehkä pysynyt kaikessa uudessa mukana. Kiitos siitä! Jaksaa kirjoittaa, kun tietää edes jonkun lukevan!

Ps. Blogin lisäksi eilinen Powaun aamiainen oli ihan täysi kymppi ;)

2 kommenttia:

  1. Vau, onnea täydestä kympistä! Se on kova juttu, että on jaksanut niin kauan bloggailla! ☺️ Mulla on ajoittain ihan samoja fiiliksiä bloggaamisesta ja sen jatkamisesta, mutta niin kauan kun se pysyy kivana harrastuksena, niin aion jatkaa! Kivaa sunnuntain jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, välillä yllättyy itsekin, että on näin kauan jaksanut :D

      Poista