torstai 20. joulukuuta 2018

reissuvuosi 2018

R: Olen jo monena vuotena tehnyt vuoden lopussa yhteenvedon kuluneen vuoden reissuista ja niin tälläkin kertaa.. Missäs 2018 tulikaan reissattua? Tällä kertaa ihan vaan Euroopassa, mutta moneen paikkaan sitä  näköjään taas ehti, vaikka lomaa oli "vaan" 30 päivää käytettävissä..

Lontootalvi
Lontootalvi3
Lontootalvi2

Maaliskuussa suunnattiin kaveriporukalla Lontooseen. Tarkoitus oli vähän etukäteen jo juhlistaa mun ja Jennan 30v syntymäpäivää. Vietettiin ihanan rento pidennetty viikonloppu - vähän shoppailua, hyvää ruokaa, mahtavia brunssipaikkoja ja vähän nähtävyyksiä. Oltiin kaikki käyty ennenkin Lontoossa, joten mentiin ihan fiiliksen mukaan eikä mitään pakollista ollut.. Muistan vieläkin, että tämä reissu tuli niiin hyvään saumaan, oli ihana pitää pieni breikki arjesta eron jälkeen.

P6110285_Fotor
stalbansriikka2
Lontoo

Kesäkuussa oli jälleen suuntana Lontoo. Tällä kertaa saatiin Jennan kanssa alkumatkan ajaksi seuraksi meidän äiti ja mun kummitäti. Me käytiin Jennan kanssa myös St Albansissa juoksemassa puolimaraton. Aika Lontoossa kului tuttuun  tapaan nähtävyyksiä katsellen ja shoppaillen, käytiin mm. Sky Gardenissa ja syömässä herkullisia vegaaniburgereita. St Albansissa otettiin rennosti juoksun jälkeen, lomalla kun oltiin! St Albansissa pääsin ensimmäistä kertaa kiipeämään myös paikalliseen kellotorniin..

Kotor4
Kroatia
Kroatia2
Mostar

Mun ja Jennan matka jatkui  Engannista Kroatian Dubrovnikiin. Mä en ollut ennen käynyt Kroatiassa ja olin jo jonkin aikaa siitä haaveillut. Me oltiin varattu 8 yöksi majoitus Dubrovnikista, mutta sen lisäksi käytiin kahden päivän reissulla Montenegron Kotorissa ja yhden päivän retkellä Bosnia-Hertsegovinassa Mostarissa. Mielettömiä paikkoja! Kotoriin meille osui melko sateiset päivät, mutta oli hiostavan kuuma. Mostarissa sen sijaan oli ihan vaan kuuma. Dubrovnikissa oli paljon hyvää - kivoja ravintoloita, upeita maisemia ja hieno vanha kaupunki, mutta tiedän etten sinne heti ainakaan palaa. Liiat turistimassat ahdisti. Kiinnostaisiko lukea enemmän Dubrovnikista? Siitä on postauksia vielä kirjoittamatta.
 
kilpisjärvi
Tromssa2
Sukkertoppen5
jäätikkö2

Heinäkuun lopussa lähdettiin kaveriporukalla taas pienelle road tripille. Kohteena oli Kilpisjärvi ja pohjois-Norja. Saatiin taas nähdä upeita maisemia! Kiivettiin Saana-tunturille, käytiin jäätiköllä, Tromssassa ja Senjan saarella. Tämän reissun kaikista retkistä ei olla vielä edes blogiin kirjoitettu? Kiinnostaisiko? Pohjois-Norjaan palaan ihan varmasti vielä joskus. Ja Suomen Lappiin myös, ensi kesänä kiinnostaisi suunnata esim. Karhunkierrokselle..

Slovenia1
Slovenia6
Bled2

Lokakuussa tehtiin Jennan kanssa syyslomareissu Slovenian Ljubljanaan. Reissun parasta antia oli Bled, josta vasta jokin aika sitten kirjoittelin. Ljubljana oli kiva - sopivan pieni, hintataso oli matalahko ja kaupungin ehti nähdä lyhyemmänkin reissun aikana. Tuonne Slovenian järvialueille haluaisin joskus vielä uudelleen, ehkä niin että vuokraisi auton.

Sellainen matkailuvuosi 2018. Kuusi eri maata, upeita kohteita ja mahtavia elämyksiä. Paljon muistoja! Ensi vuodelle ei vielä olekaan mitään suunnitelmia. Jenna lähtee helmikuussa Lontooseen ja elättelen toiveita, että pääsisin mukaan. Työkuviot on kuitenkin niin auki, etten voi mitään varata. Ensi vuonna haluaisin matkustaa enemmän myös kotimaassa. Tänä vuonna tuli Kilpisjärven reissua lukuunottamatta reissattua melko vähän kotimaassa. Lontooseen on kuitekin ensi vuonna(kin) päästävä vähintään kerran! Nyt kun ilmastonmuutoksesta ja lentojen päästöistä on puhuttu paljon, on se väkisinkin laittanut miettimään omia matkailutottumuksia. Sen lupaan, etten ainakaan yhtä monta kertaa ensi vuonna lennä, kun tänä vuonna. Tänä vuonna lensin 7 yhdensuuntaista lentoa. Onneksi on mahdollista tehdä tuollaisia kiertomatkoja, kuten tuo meidän Balkanin reissu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti