torstai 27. joulukuuta 2018

onnistunut joulu ei vaadi paljoa

J: Taisin jossain sivulauseessa mainita blogissa, että joulufiilis on ollut kadoksissa. Vielä aatonaattona mökille ajellessa oli ihan sellainen fiilis, että ei kiinnostava koko joulu, voisipa vain nukkua kotona. Kuitenkin kävi lopulta niin, että joulu oli ihan huippu. Joulufiilis tuli viimeistään aattoaamuna, kun sai herätä kuun loistaessa taivalla ja mittari oli reippaasti pakkasen puolella. Mitä onnistuneeseen jouluun sitten vaaditaan? 

joulua

Ei paljon mitään ihmeellistä. Rauhaa, hyvää seuraa ja yhdessäoloa, pelien pelailua, kirjojen lukemista, leffojen katselua.. Yhdessä kokkailua, hyvää ruokaa, herkkuja ja vielä vähän lisää herkkuja. Saunomista, metsässä kävelyä, kuusen koristelua ja lumiukon tekoa.. Lisäksi tietenkin myös niitä hiljaisia hetkiä, jolloin jokainen selaa omaa puhelintaan tai lukee. Aina ei jaksa olla sosiaalinen.

Joulu ei tule enää automaattisesti, vaan se vaatii tietynlaisen mielentilan - sopivan rennon ja stressittömän. Joulu ei tule lahjoista tai koristeista, vaan nimenomaan siitä rauhoittumisesta, sen mä nyt huomasin. Aattoaamu oli ensimmäinen hetki loman aikana kun sai vaan olla, eikä tarvinnut miettiä tai stressata mitään. Toki hommia riitti kun jouluherkut piti valmistaa, mutta mikä olisikaan rentouttavampaa kuin punajuuren pilkkominen rosolliin? 

joulua2

Onnistunut joulu ei myöskään vaadi kasapäin lahjoja tai mahdollisimman monen sukulaisen näkemistä. Mä olen onnellinen siitä, että näin perhettä ja isovanhempia joulunpyhinä ja ennen joulua ystäviä. Olen myös onnellinen niistä pienistä, tarkkaan harkituista lahjoista joita sain ja annoin. Kuulutin jo varmaan marraskuun alussa, että haluan aineettoman joulun ja hyvin oli toiveet kuultu. Poikkeuksena toki tuo talven 2018 muumimuki, joka on perinteinen joululahja jo vuosien takaa, sekä pari muuta yllätyslahjaa, jotka tuli oikein tarpeeseen.

Vaikka joulu on ohi, loma jatkuu onneksi vielä yli viikon. En ole tehnyt oikein mitään suunnitelmia lomalle ja nyt on jotenkin hassu olo, kun ei tiedä mitä tehdä. Kerrankin olisi aikaa bloggailla, joten kertokaa vaikka postausehdotuksia! Kertokaa myös, miten teidän joulu meni?

4 kommenttia:

  1. Olen kanssasi ihan samaa mieltä, onnistuneeseen jouluun ei tarvita muuta kuin hyvää seuraa, rauhaa ja ruokaa! Ihanaa pian alkavaa uutta vuotta!:)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, että joulufiilis löytyi :) Jouluun todellakin liittyy tärkeänä osana se rauhoittuminen ja rentoutuminen, mikä lopulta tuo sen joulutunnelman! Miunkin joulu meni ihanasti huilaillen ja yhteistä aikaa perheen kanssa viettäen <3

    VastaaPoista