lauantai 6. lokakuuta 2018

Sukkertoppen, Senja

J: Jatketaan Norjan postauksia Sukkertoppenilla, eli Hamn i Senjan lähellä olevalla pienellä huipulla, jolla taitaa olla aika monta kaimaa ympäri Norjaa (ja maailmaa). Sukkertoppen oli meidän välipäivän huippu. Oltiin edellisenä päivänä kävelty varmaan miljoona rappusta Tromssassa ja sitä edellisellä jäätiköllä 14km, joten jalat olivat vähän väsyneet. Sukkertoppen sopi hyvin pieneen palautteluun, varsinkin kun emme lopulta kiivenneet ihan huipulle asti.

Sukkertoppenin huippu on 332m  Menopaluu reissulla kertyi matkaa noin 4km ja aikaa kuvaus- ja evästaukoineen meni reilu pari tuntia. Reitti oli hyvin merkitty ja reittejä lähti parista eri paikasta. Me jätimme auton 86-tien varrelle pienelle parkkipaikalle, jonka vierestä lähti reitti ylös. Parkkipaikka tulee hieman ennen Hamn i Senjan "keskustaa", joten kannattaa pitää silmät auki.

Sukkertoppen4
Sukkertoppen6
Sukkertoppen7
Sukkertoppen5
Sukkertoppen10

Ylhäältä oli mahtavat näköalat Atlantin valtamerelle sekä pieneen Hamn i Senjan kylään - tai oikeastaan Senjalle muutenkin! Oli maagista tuijotella merestä erottuvia pieniä saaria ja kaukana näkyviä huippuja. Matkalla bongasimme myös vuorten väliin jäävän järven. Kuten jo mainitsin, emme lopulta päätyneet aivan ylös asti. Loppupätkä, ehkä alle 70m oli jyrkkää ja ylös olisi saanut kivuta köyden avulla. Edellisen päivän kävelyt ja kuumuus painoivat sen verran, että tällä kertaa se osuus jäi välistä. Pidimme ylhäällä evästauon ja jatkoimme siitä matkaa alas. 

Meidän patikointipäivä oli tosiaan todella lämmin, joten koko matkan haaveilin vaan uimisesta.. Ajattelimme, että Hamn i Senjan kylässä olisi joku uimapaikka, mutta harmi kyllä ei. Lopulta päädyimme ajamaan meidän leirintäaluueelle saakka ennen kuin pääsimme uimaan!

Sukkertoppen9
Sukkertoppen8
Sukkertoppen3
Sukkertoppen2
Sukkertoppen1

Mulla tuli tästä paikasta mieleen hieman viime vuoden Lofoottien reissulla huiputettu Festvågtinden. Tosin siellä oli kyllä vielä upeammat maisemat ja matka oli reilusti haastavampi.. Suosittelen Sukkertoppenia kaikille peruskuntoisille. Matkalla on paljon levähdyspaikkoja, joista voi ihailla maisemia. Rohkeimmat voivat kiivetä sitten ihan ylös saakka, tai jäädä hieman alemmas ihastelemaan maisemia, kuten me teimme. Ei se loppukaan varmaan vaikea olisi ollut, mutta meille riitti tällä kertaa hyvin nämäkin maisemat! Ja kelpaisi muuten uudelleenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti