lauantai 13. lokakuuta 2018

Sloveniaan!

J: Muutaman tunnin kuluttua pitäisi olla matkalla lentokentälle ja olen saanut nauttia ihanan rauhallisesta aamusta ennen sitä. Piti tulla kirjoittelemaan ihan muita juttuja, mutta tällä viikolla on pyörinyt päässä yksi tulevaan reissuun liittyvä kysymys, joten ajattelin kirjoitella siitä. Eli "Miksi me lähdemme Sloveniaan?" Sain vastata useamman kerran tällä viikolla siihen ja samalla aloin itsekin miettimään, että tosiaan, miksi Sloveniaan?

2sveitsi

Suurin syy mulla on ainakin se, että näin pitkin kevättä usealla matkabloggaajalla aivan upeita kuvia Bled-järveltä. Esimerkiksi Inkan kuvat saivat mut päättämään, että sinne on päästävä. Tykkään nykyään yhdistää lomilla kaupunki- ja luontokohteita ja Slovenia sopii siihen hyvin pienen kokonsa takia.

Toinen syy on se, että halusimme Riikan kanssa kohteeseen, jossa kumpikaan meistä ei ole aikaisemmin käynyt. Kohteeksi valikoitui Keski-Eurooppa juuri luonnon takia. Mietimme Itävaltaa ja Sveitsiä myös, mutta olemme käyneet yhdessä Zurichissä ja Itävallan isoissa kaupungeissa olemme molemmat käyneet omilla reissuillamme, joten suljimme senkin tällä kertaa pois vaihtoehdoista. 

Kolmas syy on Slovenian halpa hintataso. Maa on entisiä Jugoslavian maita ja se näkyy vielä hintatasossa jonkin verran. Ei tosin ihan samalla tavalla kuin vaikka Bosnia-Hertsegovinassa tai Montenegrossa, mutta siellä on tietojeni mukaan selvästi halvempaa kuin vaikka Sveitsissä, jossa oltiin siis viime vuonna syyslomalla.

1sveitsi

Neljäs syy on Ljubljana. Koripallofanit muistavat kaupungin em-kisoista 2013 ja kaupungin koripallojoukkueesta, jossa esimerkiksi Sasu Salin on pelannut. Olen nähnyt niin ihania kuvia kaupungista.. Vanhoja taloja, kaupungin läpi virtaava joki, linna, pieniä kahviloita ja ravintoloita.. Mitä muuta voi kaupungilta toivoa?

Se, täyttyykö mun toiveet, selvinee tässä parin seuraavan päivän aikana. Tietokone ei lähde mukaan ja postauksia ei ole vielä ainakaan ajastettu lainkaan, joten palaillaan asiaan myöhemmin! Muistakaa seurailla meitä Instagramista @jenniemin ja @riikka_ni, jos matkajutut kiinnostavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti