torstai 11. lokakuuta 2018

kaunein aika vuodesta

J: Syyskuu vaihtui lokakuuksi, maanantait perjantaiksi ja niin syysloma lähenee taas kovaa vauhtia! Tuntuu, että lukuvuosi juuri vasta alkoi ja nyt loma on täällä. En mä kyllä valita.  Viimeiset pari viikkoa ovat olleet todella stressaavat, sillä töissä painoi päälle vanhempainvartit ja lukuviikko, tarkastamattomat kokeet, lukemattomat ruokapäiväkirjat ja varmaan sata muuta asiaa, jotka edelleen  olen unohtanut.. Siihen päälle pari kovempaa treeniviikkoa, muutama huonosti nukuttu yö ja stressiä tulevaisuudesta.. Huomasin, kroppa alkoi taas reagoimaan kiireeseen.

ruska1
ruska4
ruska2
ruska7

Jokainen meistä reagoi stressiin ja kiireeseen omalla tavallaan. Mä huomaan heti, että nukkuminen on katkonaisempaa, saatan esimerkiksi yöllä herätä monta kertaa enkä saa enää unta. Ja yöllä hereillä ollessa kaikki tekemättömät hommat kasvavat vielä normaaliakin suuremmiksi! Päivällä taas yritän paikata kiireisen työpäivän väsynyttä fiilistä menemällä lenkille tai salille. Usein se auttaa hetkeksi, mutta jossain vaiheessa väsymys kasvaa niin suureksi, ettei vaan jaksa tehdä mitään. Silloin on hyvä vaan pysähtyä, jättää vaikka jokin asia hoitamatta ja ihan vaan olla.

Mä olen nyt pari päivää ihan vaan ollut. Eilen käytiin Riikan kanssa Teijon kansanpuistossa. Riikka keitti meille kahvit, haettiin matkalla Lidlistä pullat, istuttiin kalliolle ja ihasteltiin auringonlaskua.  Kuvailtiin ja juteltiin. Ulkona oli vielä kuuden jälkeen illalla todella lämmin ja ilta oli kaunis. Siinä auringonlaskua katsellessa mietin vain, että pitäisi useammin irrottautua arjen (itseaiheutetusta) kiireestä, unohtaa kaikki ja mennä metsään. Siellä mieli lepää. Se on ehdottomasti mun keino selviytyä stressistä, suosittelen koittamaan! Varsinkin näin syksyllä. En oikeasti tiedä mitään kauniimpaa kuin nämä maisemat. Upeaa.

ruska3
ruska5
ruska6
ruska8

Onneksi pahimmat kiireet on nyt ohi. Huomisen jälkeen yritän olla yhdeksän päivää ajattelematta mitään ylimääräistä ja nauttia lomasta. Lauantaina lähdetään Riikan kanssa siis Sloveniaan ja toivottavasti vielä reissun jälkeen pääsee Suomessakin nauttimaan upesta ruskasta!

Nauttikaa kaikki näistä ilmoista vielä kun voi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti