keskiviikko 17. lokakuuta 2018

kahdeksan syytä syödä kasvisruokaa

J: Tiesitkö, että nyt on taas lihaton lokakuu? Mä aloitin sen reilu vuosi sitten ja sillä tiellä ollaan edelleen. Syön pääosin kasvisruokaa, ihan tosi harvoin tulee tilattua esim. kunnon hamppari pihvillä, ostettua kanaa kotiin tai syötyä töissä liharuokaa. Toki kalaa olen ostanut, mutta sitäkin ehkä vähemmän. En enää mistään hinnasta voisi palata siihen entiseen, eli siihen, että joka toinen kokkaamani ruoka sisälsi joko jauhelihaa tai kanaa. Ei enää koskaan.. Ja miksi en, tässä muutama syy..

kasvisruoka1

..kasvisruuasta saa usein maistuvampaa. Mä ainakin olen tutustunut uusiin mausteisiin ja käyttänyt niitä rohkeammin sen jälkeen, kun olen vähentänyt lihansyöntiä

..tulee syötyä enemmän kasviksia, koska monessa kasvisruuassa on - luonnollisesti - enemmän kasviksia kuin liharuuassa. Esimerkiksi meidän koulussa lihakastikkeessa on vain lihaa, mutta samana päivänä tarjottavassa mifukastikkeessa esim. tomaattia ja maissia.

..Säästää rahaa. Hyviä ja halpoja ruokia löytyy esimerkiksi helmikuussa kirjoittamassani postauksessa. Mä itse koen, että pystyn säästämään ruokakuluissa kun syön kasvisruokaa. Toki jos ostaisin aina kalliimpia lihankorvikkeita, kuten Härkistä, voisi tilanne olla toinen. 

..Tulee testattua erilaisia ruokia rohkeammin. Muutama uusi ruoka on ollut ihan menestys, muutama ei ehkä niinkään, mutta kaikki on tullut aina syötyä. Liharuuissa suosin aina vanhoja tuttuja.

kasvisruoka2

..Kevyempi olo. Mä ainakin huomaan heti, jos syön esim. pihvin. 

..Ilmasto kiittää. Tästä on puhuttu nyt ihan hurjasti viime aikoina. Mm. täältä löytyy faktaa siitä, miten lihansyönti tuhoaa maapalloa. Kannattaa tutustua.

..Syömällä kasviksia näytän hyvää esimerkkiä lapsille koulussa. Syön aina oppilaiden kanssa ja alkuun sain aina selitellä, miksi otan kasvisruokaa. Nyt lapset ovat enemmänkin kiinnostuneita miltä jokin maistuu ja ainakin pari kertaa joku on jopa maistanut kasvisvaihtoehtoa! Mahtavaa.

..Kasvisruoka voi välillä olla ihan samanlaista kuin liharuoka. Meidän koulun listalle tuli tänä syksynä kasvisnakkikeitto ja jokainen lapsi syö sitä ihan kiltisti. Tuskin kaikki edes ovat tajunneet, että nakeissa ei olekaan lihaa!

Miksi te syötte tai ette syö kasvisruokaa? Olisi mukava saada keskustelua aiheeseen liittyen.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti