sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Tromssa, Norja

J: Takaisin Norjaan! Reissusta on vierähtänyt jo melkein kaksi kuukautta, ei kyllä tunnut yhtään siltä.  Nyt on kuitenkin korkea aika jatkaa reissupostauksia.. Heräsimme meidän ensimmäiseen kokonaiseen Norjapäivään Tromso Campingistä.  Leirintäalue oli kiva, mutta herätys oli kaikkea muuta kuin suloinen, sillä olimme yön aikana saaneet telttanaapureiksi yllättäen suomalaisen poikajoukon ja aamuyöstä pojat eivät olleet mitään kaikkista hiljaisimpia. Joten kun herätyskellot soivat siinä seitsemän aikoihin, olimme kaikki olleet jo aikaisemmin hereillä. Telttayö on kuitenkin aina telttayö ja silti riitti energiaa lähteä valloittamaan Tromssan Floyaa. 

Floya 671m merenpinnan yläpuolella ja Tromssan lähin "vuori", josta on ihan mahtavat maisemat kaupungin yli. Kuten yleensäkin kaupunkien läheisyydessä, sinnekin pääsee kätevästi kaapelihissillä ja turisteja riitti siinä vaiheessa kun me jo laskeuduimme alas.. Onneksi olimme ajoissa liikenteessä!

Tromssa3
Tromssa2
Tromssa6
Tromssa5
tromssa7

Me emme kuitenkaan valinneet hissiä vaan portaat. Jep, ylös asti meni portaat. Kuulostaa helpolta, mutta oli kyllä kaikkea muuta. Portaat eivät mene ylös Floyalle asti, vaan Storsteinenin näköalapaikalle, samalle johon olisi päässyt kaapelihissillä. Sieltä löytyi pieni näköalatasanne, kahvila ja vessat. Siitä sai jatkaa matkaa vielä melko loivasti kohoavia polkuja pitkin ylös, jotta näki parhaat maisemat. Päivä oli melko lämmin heti aamusta, joten siinä yöäs kiivetessä hiki virtasi, mutta maisemat olivat kyllä siistejä jälleen kerran! Floya on erilainen kuin muut patikkapaikkamme, melko tasainen ja sopisi hyvin vaikka polkujuoksuun. Mä jo ehdin haaveilla siitä, että joskus vielä muutan Tromssaan ja lenkkeilen tuolla viikottain..

Eväs-, kuvaus- ja jäätelötauon kanssa meillä meni aikaa koko reissuun alle kolme tuntia, eli ihan kiva aamukävely. Näkymät oli mahtavat ja oli kiva nähdä kaupunki vähän eri kulmasta, mutta muuten tämä pieni patikointi ei aiheuttanut mitään "wow"-fiiliksiä. Ihan siistiä, mutta enemmän tämä meni treenistä kuin patikoinnista.

Tromssa1
tromssa5
Tromssa7
tromssa9
tromssa10

Lenkin jälkeen palasimme takaisin leirintäalueelle, keräsimme kamamme ja jatkoimme Tromssaan tutustumista ihan maasta käsin. Tromssa oli nätti, mutta kallis kaupunki. Kävimme syömässä siistissä hampparipaikassa, kävelimme pitkin kaupunkia ja täytimme vähän ruokavarastoja vielä ennen Senjalle päin lähtöä. Tromssassa voisin hyvin käydä vielä uudelleen, paljon jäi nähtävää ja koettavaa.

Tromsaan pääsee reilussa tunnissa Kilpisjärveltä autolla tai lentäen. Lentokenttä oli ihan kaupungin lähellä, ylhäältä Floyalta ihastelimme nousevia ja lähteviä lentoja. Eli jos haluaa säästää aikaa (mutta ei rahaa), kannattaa lentää Tromssaan, vuokrata sieltä auto ja lähteä ajelemaan esimerkiksi Senjalle tai Lofooteille päin. Menopaluulentoja löytää Tromssaan noin 250 eurolla viimeksi kun tutkin. Leirintäalue siellä oli aika samoissa hinnoissa kuin Suomessa, mutta muuten hinnat olivatkin sitä Norjan tasoa. Silti suosittelen ehdottomasti tätä söpöä kaupunkia kaikille, kannattaa käydä jos mahdollisuus tulee!

4 kommenttia:

 1. Heippa leidit! Katselin tänään Yle Areenasta mielenkiintoisen dokumentin liittyen kaksosiin (Prisma: Kaksosten arvoitus, saatavilla https://areena.yle.fi/1-3174378). Dokumentti herätti paljon ajatuksia kaksosuudesta. Voisitteko postata aiheesta omia ajatuksianne (tai linkata tähän, jos aiheesta jo materiaalia löytyy)? Lähinnä mietityttää dokumentinssa paljon puhuttu "kaksosten välinen yhteys", "parhaat ystävät läpi elämän" ja se, kun dokumentissa viitataan siihen, että "kaksoset usein tietävät toistensa tunteet, vaikka eivät olisi kasvotusten". Miten kaksosuus näkyy/tuntuu teidän elämässänne? Mikä kaksosuudessa on parasta ja onko jotain ei-niin-hohdokasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Olen unohtanut vastata, mutta siis kiitos postausideasta ja varmasti toteutetaan jossain vaiheessa. Näinkin dokkarista pätkän jo. Pitää joskus katsoa se Riikan kanssa yhdessä :D

   Poista
 2. Ihania kuvia ja tosi huikeelta paikalta kuulostaa! 😍 Olen niin monta kertaa miettinyt, että koskahan sitä tulisi lähdettyä Norjaan, mutta vieläkään sitä ei lue kalenterissa!

  VastaaPoista