keskiviikko 5. syyskuuta 2018

Nuku yö ulkona!

J: Selaisin tänään somea ja bongasin Nuku yö ulkona -haasteen. Toki olin siitä kuullut jo aikaisemmin, mutta en ollut tajunnut sen olevan nyt! Suomen Latu haastaa kaikki nukkumaan yön ulkona nyt ensi viikonloppuna, eli 8.9. Majoittua voi vaikka teltassa, laavulla, riippumatossa tai kuusen alla. Ympäri Suomea on tapahtumia ja monissa paikoissa kokeneemmat retkeilijät neuvovat kokemattomampia. Täältä löytyy lisätietoa tapahtumasta.

teltta1

Mun mielestä kuulostaa todella hyvältä! Mä en itse ole todellakaan mikään kokenut retkeilijä. Haluaisin kyllä. Toki lapsena tuli nukuttua teltassa, mutta yleensä teltta oli pystytetty mökin tai kodin pihaan, joten vessaan pääsi halutessaan sisälle ja keittiössä odotti äitin tekemät ruoat. Vasta viime kesänä tuli tutustuttua lähemmin retkeilyyn, kun yövyimme Lofoottien reissulla osittain teltassa, osittain asuntoautossa. Silloinkin ruuanlaitto ym. hoitui leirintäalueiden keittiössä tai siellä asuntoautossa. 

Nyt tänä vuonna Norjan reissuilla otettiin jo askel eteenpäin, sillä nukuimme useamman yön teltassa ja valmistimme ruokaa trangialla. Toki edelleenkin oltiin leirintäalueilla ja käytimme siellä wc- ja suihkutiloja, mutta silti jo lähempänä kunnon retkeilyä. Hommattiin myös Riikan kanssa yhteinen teltta meille ja uudet makuupussit eli tästä se lähtee toivottavasti!

teltta2

Seuraavaksi haluan pystyttää teltan ihan oikeasti metsään, jossa ei ole mukavuuksia lähettyvillä! Mua houkuttaisi niin paljon tehdä vielä joskus lähiaikoina pidempi vaellus. Niin, että lähtisi metsään rinkka selässä, nukkuisi teltassa ja kokkailisi siellä luonnossa omat ruuat. Voin kuvitella, kuinka terapeuttista se olisi. Ehkä ensi kesänä?

Luonnossa nukkuminen on ihanaa, uskaltaisikohan lähteä ensi viikonloppuna vielä ulos telttailemaan?? Ehkä kuitenkin jonnekin leirintalueelle tai kansanpuistoon..

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana idea! Itse en ole nukkunut koskaan keskellä metsää, mutta teltassa kyllä useita kertoja! Juuri flunssan sairastaneena pakko skipata tämä, mutta ehkä voisi mennä vaikka myöhäiselle iltakävelylle huomenna 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen, että joudun myös skippaamaan yön juuri flunssan pelossa. :( Onneksi voi muutenkin nukkua ulkona jos haluaa..

      Poista