lauantai 8. syyskuuta 2018

kohti seuraavaa puolimaratonia

J: Syksyn tullen tuli sellainen fiilis, että pitää keksiä taas jotain tavoitteita, jotta jaksaa käydä lenkillä. Oikeastaan heinäkuusta saakka olen pohtinut, että pitäisikö ilmoittautua jonnekin puolimaratonille. Paavo Nurmella olisi ollut kiva juosta, mutta se oli heti Norjan reissun jälkeen, joten se jäi. Myös Ruisrääkkiä mietin, mutta se olisi ollut liian pian. 

puolikas2

Lopulta ilmoittauduttiin Riikan kanssa lokakuun lopussa juostavalle Kaarinan syysmaratonille. Olen kuullut tapahtumasta pelkkää hyvää ja reitti on tietojeni mukaan melko tasainen. Saa toki korjata, jos olen väärässä! Lisäksi on kiva mennä juoksemaan vähän pienempään tapahtumaan. St Albansissa kesäkuussa meinasi taas mennä hermot, kun kapeimmissa paikoissa ja lähdön yhteydessä sai juosta melkein jonossa..

Matkana on siis puolikas ja tavoitteena on - ei sen enempää eikä vähempää kuin - oma ennätys. Ihan parasta olisi jos saisi vihdoin sen alle kahden tunnin ajan, mutta saa nyt nähdä. Jotta tuloksia tulisi, pitäisi varmaan seurata jotain treeniohjelmaa ja tehdä vauhtia kehittäviä treenejä enemmän.  Pitää vaan miettiä, miten saa illat riittämään.. Nyt syksyllä menee 2-3 iltaa viikossa koripallon parissa ja vähintään yksi lepopäivä pitäisi olla. Eli realistisin tavoite on juosta pari lenkkiä viikossa. Joskus ehkä kolme. Yksi lenkki tulee varmaan olemaan peruskestävyyttä, mutta muuten sitten vauhtikestävyyttä. En esimerkiksi muista milloin olisin viimeksi juossut intervalleja! Siihen pitää tulla pian muutos.. Mutta kuten olen ennenkin sanonut, tykkään niin paljon enemmän hitaista pk-lenkeistä.

puolikas

Tänään on onneksi pk-lenkki tiedossa ja tavoitteena juosta ainakin pari tuntia. Ennen lähtöä mun pitäisi käydä kaupasta hakemassa uudet patterit sykevyöhön. Olen pari kuukautta juossut tietämättä sykkeitäni, mutta nyt kun alkaa taas treenaamaan hieman tavoitteellisemmin, olisi syke hyvä olla tiedossa..

Eli nyt kaupan kautta lenkille! Hauskaa lauantaita kaikille!

Ps. Muistakaa nukkua yö ulkona!

4 kommenttia:

 1. Moi,

  Olin kaksi vuotta sitten Kaarinan syysmaratonilla kahden tunnin jäniksenä. Reitti on todellakin melko tasainen, eikä suurempia mäkiä muistaakseni hirveästi ollut. Sinä päivänä oli vain melko kova tuuli ja reitti kulki (ainakin silloin) paljon avarilla paikoilla peltojen vieressä, joten paljon tuulensuojaa ei ollut, mutta en kyllä muista senkään paljon haitanneen. Eli itselleni jäi ainakin tapahtumasta hyvä fiilis. Tsemppiä juoksuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivon siis, ettei tänä vuonna tuule kovin! Hmm, onkohan siellä tänä vuonna myös 2h jänis?

   Poista
  2. Ainakin mitä heidän nettisivuja katselin, niin maratonin neljälle tunnille on jänis, joten sehän toimii sitten samalla puolikkaan kahden tunnin jäniksenä, kun lähdöt ovat samaan aikaan :)

   Poista
  3. Katos joo, hyvä tietää!

   Poista