tiistai 18. syyskuuta 2018

asioita, joita ei ehkä kannattaisi sanoa ääneen

J: Tiedättekö sen tunteen, kun jossain porukassa alkaa selittää jotain asiaa ja sitten huomaa, että on ihan yksin oman mielipiteensä kanssa? Yleensä näissä tilanteissa mä olen vaan lopulta ihan hiljaa tai alan vähättelemään omia mielipiteitä, koska en jaksa väitellä. Olen muutenkin tosi huono puolustamaan omaa mielipidettäni, jos olen yksin sen kannalla. Varsinkin isoissa ja vähän vieraammissa porukoissa. Tuttujen kanssa tulee kyllä puhuttua aika suoraan, oli asia mikä tahansa..

Internetissä on kuitenkin paljon helpompaa kertoa oma mielipide. Siksi listasinkin tähän muutaman asian, jota en varmaan ilman blogia sanoisi ääneen.. Tai kirjoittaisi minnekään!

ilta2

Mä en ikinä voisi laittaa monia satoja euroja kuukaudessa omaan ulkonäkööni. Toki olisin varmaan nätimpi jos kävisin laittamassa ripseni, kulmani, kynteni edes joskus, kävisin useammin kampaajalla, suihkurusketuksessa, kasvohoidossa ym, mutta jos ennemmin ostan niilläkin rahoilla esim. lentoja ulkomaille ja koen uusia asioita? Lisäksi mun mielestä luonnollisuus on kaunista ja  monet näyttävät paljon paremmilta ilman meikkiä!

Mua kiukuttaa aikuisten ihmisten kommentit kasvissyönnistä. "En syö pupujen ruokaa" ja "salaatilla ei nälkä lähde" ovat niiin nähty, keksikää edes jotain uutta. Nykyään on vaikka mitä vaihtoehtoja lihalle, kokeilkaa ihmiset ihmeessä uusia juttuja. Jauheliha on jo ihan out! Toki ymmärrän, jos on +50v ja koko elämänsä kokannut vain liharuokia, niin muutos voi olla vaikea. Mutta kolmekymppiset  ja nuoremmat, meidän pitäisi tehdä se muutos!

Ihmisten tulisi pitää paremmin huolta itsestään ja omasta terveydestään. Tähän kuuluu esim. se, että ei syö roska- tai pikaruokaa tai karkkia päivittäin ja liikkuu edes vähän. En tarkoita, että kaikkien pitäisi juosta lenkkejä tai käydä salilla, vaan ennemmin löytää itselleen sopiva ja hyvää mieltä tuova liikuntalaji. Mitä siihen ruokaan tulee, en voisi väittää etteikö munkin tekisi useammin mieli roskaruokaa tai herkkuja (aaah sipsit, ranut, hampparit -  voisin syödä niitä joka päivä!), mutta tiedän ettei ne ole mulle hyväksi. Joskus toki voi herkutella, mutta ei joka päivä. Se mitä syö, vaikuttaa paljon terveyteen ja olotilaan.

ilta3

Kaikki tv:ssä tällä hetkellä pyörivä on aika roskaa. Välillä on niitä hetkiä kun haluaisi katsoa tv:tä, mutta kaikki sarjat on aika syvältä. Olen jopa tippunut Salatuista Elämistä pois kärryiltä.. Ainoa, jota katson edes joskus tv:stä on Simpsonit. Muuten onkin sitten Netflix käytössä, siellä on sentään jotain ihan ok sarjoja. Tuleeko tv:stä jotain hyviä sarjoja? Tuleeko sieltä muutenkaan muuta kuin tosi-tv:tä, jossa huomionhakuiset ihmiset tyrkyttävät itseään? Missä kaikki hyvät sarjat piileksivät?

Jokaisen pyöräilevän aikuisen tulisi käyttää kypärää. Aikuiset ovat esimerkkejä lapsille. Lisäksi koskaan ei tiedä kuka hullu suhun törmää tahallaan tai vahingossa, joten pideätään ne kypärät päässä!  Ja jos se syy jättää kypärä kotiin on se, että "hiukset menee huonosti" tai "pyöräilen vaan lyhyen matkan", voi vaan katsoa peiliin.. (Sama pätee muuten veneeseen ja pelastusliiviin!)

Lisäksi olen miettinyt, olenko jotenkin outo kun en halua edetä urallani. Tai opettajan työssä se olisi vähän hankalaa, mutta mulla ei ole koskaan ollut mitään hinkua olla jossain huippuammatissa. Mä haluan olla työssäni hyvä, haluan kouluttautua koko ajan lisää ja kokeilla uusia juttuja, mutta mulla ei ole tarve kehuskella kuinka monta alaista mulla on, kuinka paljon sain taas palkankorotusta tai muuta vastaavaa.. Mä olen tyytyväinen, kun mun oppilaat tulevat mielellään kouluun ja oppivat asioita.

ilta

Olenko yksin ajatusteni kanssa? Olisi kiva kuulla, mikä on teidän salattu mielipide, eli mitä ette sano muiden kuullen? Vai annatteko tulla kaiken aika? 

6 kommenttia:

 1. Suurimman osan itsekin allekirjoitan ja mielestäni noita asioita voi hyvin sanoa ääneenkin omana mielipiteenään perusteluineen :) muakin kiukuttaa toi kasvissyöntijuttu, kun ihmiset sanovat kyseisiä lauseita ottamatta asioista selvää, huoh. Ei tule mieleen yhtä tiettyä asiaa, josta ei halua puhua ääneen julkisesti, mutta ainaki yleisesti välillä ihmetyttää ihmisten tyhmyys ja suvaitsemattomuus, kun lukee naistenhuoneen/iltalehden/yms kommentteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis niin voisikin, jos ei olisi tällainen nynny! ;)

   Poista
 2. Olipa hyviä ajatuksia ja jäi omaan mieleen pyörimään. Hyvä kirjoitus. Allekirjoitan!

  VastaaPoista
 3. Hyvä kirjoitus! Samaa mieltä tuosta uralla etenemisestä! Niin ja 7.10 alkaa Ylellä Sorjosen 2. kausi, suosittelen lämpimästi katsomaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloitin joskus sitä ekaa kautta, mutta se jäi. Pitää antaa sille uusi mahdollisuus, kiitos vinkistä :)

   Poista