perjantai 10. elokuuta 2018

Vainopettajajutut: takaisin töihin!

J: Taas on se aika vuodesta, kun pienet ihmiset suurine reppuineen ottavat pian suunnaksi lähimmän koulurakennuksen. Penaalit ja niiden sisällöt on uusittu, kouluvaatteita hankittu ja koulureitit opeteltu. Koulun pihat täyttyvät taas, ja vanhemmat voivat kotona huokaista helpoituksesta kun vastuu lasten päiväohjelmista siirtyy kodista koululle..

aurinko1

Mutta mitä tapahtuu samaan aikaan koulussa? Opettajat istuvat veso-päivillään ahkerina suunnittelemassa uutta lukuvuotta. Pohditaan, saako makuvesiä tuoda kouluun, saavatko yläkoululaiset olla välitunnit sisällä ja varaillaan itselleen parhaita välituntivalvontoja. Suunnitellaan milloin on yhteinen joulukirkko, juhlat ja retket. Vähintään kerran vartissa kuuluu sanat "uusi ops" tai "arviointi". Jonkun luokasta on kadonnut dokumenttikamera, toisen taas työtuoli, Kolmas ei löydä kirjoja, jotka ihan varmasti tilasi ennen lomaa. Neljäs (siis minä itse) tajuaa unohtaneensa tilata osan digimateriaalista. Muutama innostuu myös jopa siivoamaan ja vaihtamaan luokassa järjestystä! Vaihdetaan kuulumisia, muistellaan kesälomaa ja vähän jo suunnitellaan seuraavaakin. Hälinää riittää.

aurinko2

Päällimmäisenä ilmassa leijailee kuitenkin innostus ja positiivisuus! Kertaakaan en kuullut, että joku olisi harmitellut loman loppumista. Oma työnaloitusmasennus hävisi viimeistään siinä vaiheessa kun ajoin koulun pihaan ja työkaveri vilkutteli iloisena omalta autoltaan. Pari ensimmäistä päivää meni kuin siivillä ja lopulta tänään iltapäivällä luokka alkoi näyttää siltä, että uudet oppilaat voivat tulla! Aloitan nyt syksyllä neljännen luokan kanssa. Lisäksi opetan liikuntaa ja 8. luokkalaisille terveystietoa. Uudet haasteet ehkä hieman pelottavat, mutta samalla tuovat lisää motivaatiota olla parempi ja parempi ope. Jos muuten opettajajutut kiinnostaa, niin ottakaa instagramissa seurantaan @opegram_ Se on vaan opettajajutuille omistettu tili, joten kaikki #vainopettajajutut tulevat tästä lähtien sinne, ei tänne blogiin! Täällä painottuu jatkossa hyvinvointi, liikunta, matkustelu ja muu hömppä!

Nyt aloitan ansaitun viikonlopun, tulihan sitä jo kaksi päivää ahkeroitua..

2 kommenttia:

  1. Onnea uudelle lukuvuodelle! On ihan hassua, ettei enää itsellä alkanut elokuu näissä merkeissä. Haikein terkuin ex-ope! 😁

    VastaaPoista