sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

viikonloppu, joka ei mennyt suunnitellusti

R:  Meidän piti Jennan kanssa mennä tänä viikonloppuna mökille. Päätettiin jo juhannuksena, että tämä viikonloppu vietettäisiin mökillä. Mutta, koska asiat eivät läheskään aina mene niin miten on suunniteltu, päädyin viettämään koko viikonlopun kotona. Yksin. Jennalla oli jo perjantaina ollut flunssainen olo ja mä heräsin lauantaina kuumeisessa olossa. Päätettiin, ettei ole mitään järkeä sellaisella fiiliksellä lähteä mökille. Aluksi pelkkä ajatuskin kotiin jäämisestä tylsistytti ja tuntui, että viikonloppu menisi ihan hukkaan. Nyt sunnuntai-iltana olenkin ihan tyytyväinen että jouduin jäämään kotiin.

Riikkaloma

Olen kerrankin voinut vaan olla kotona. Eilen kun olo oli kipeämpi, luin kirjaa, otin pitkät päikkärit, söin herkkuja ja katsoin tv:stä jalkapalloa. Haahuilin ympäri kämppää, välillä olin sisällä ja välillä ulkon auringon paistaessa, kuuntelin musiikkia ja selailin somea. En tehnyt oikein mitään "järkevää". Tänään olo on ollut parempi, joten koko aamupäivä meni pihalla kirjaa lukiessani. Luin monta sataa sivua, kuuntelin samalla musiikkia ja unohdin kaikean muun. Ainut sosiaalinen kontakti (jos sosiaalista mediaa ei lasketa..) oli, kun naapuri houkutteli omalle pihalleen katsomaan hänen uutta terassia. Kieltämättä pieni piha- ja puutarhakateus iski, kun katselin muiden pihoja. Mun pihalla on kirsikkapuu, ei muuta. Päätinkin, että ensi viikolla menen ostamaan edes jotain kukkia! Kun aurinko meni pilveen, siirryin sisälle ja kävin (kuvitteellisen)  to do -listan kimppuun. Siivosin vaatehuoneen ja järjestelin kaappeja ja laatikoita. Tämän postauksen kirjoittamisen jälkeen ajattelin vielä kokata alkuviikolle lounaseväät valmiiksi. Nämä ovat niitä juttuja, jotka aina vaan jäävät tekemättä, kun on muuta menoa ja kiirettä. 

loma
Riikkaloma2

Vaikka mökillä olisi ollut paljon kivempaa, tiedän että tavallaan mun kroppa kaipasi tällaista  totaalista lepoa kotona. En muista, milloin viimeksi olisi ollut kokonainen päivä niin, ettei olisi ollut suunniteltuna mitään. Vaikka nautin asioista, joita teen, on kuitenkin jollain tapaa väsyttävää jos pitää koko ajan reissata edes takaisin, mennä paikasta toiseen ja olla sosiaalinen. Tällaisen "pakkolevon" jälkeen jaksan varmasti taas huomattavasti paremmin käydä töissä, treenata ja nähdä kavereita. Olenkin mietiskellyt tänään päivän aikana muutamaan kertaankin, että pitäisi useammin olla tällaisia päiviä, että on vaan kotona ilman suunnitelmia. Ajattelen kuitenkin helposti, että menetän jotain, jos olen vaan yksin kotona. Pitkään kotona oleminen tuntuu hukkaan heitetyltä ajalta, kun tuolla ulkona on niin paljon tekemistä ja upeita paikkoja joihin haluaisin. Ehkä tyhmää kuitenkin ajatella noin, tällaisen kotiviikonlopun jälkeen olen tajunnut, että muutama päivä ihan vaan kotona on joskus paras vaihtoehto! Varsinkin, kun ei nähtävät ja koettavat asiat mihinkään katoa.. Nyt sitten energisenä kohti uutta työviikkoa! Kolme työviikkoa ja sitten onkin taas loma - pelottavalla vauhdilla tämä kesä tuntuu jonnekin katoavan.. 

Miten teillä sujui viikonloppu?

2 kommenttia:

  1. Viikonloppu meni töissä. :( Harmitti vähän kun oli kivat kelit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh! Toivottavasti sulla on nyt viikolla vapaata, kun suht hyvät kelit taitaa vielä jatkua..

      Poista