maanantai 30. heinäkuuta 2018

Nick´s Food Design

J: Kirjoittelin jokin aika sitten siitä miten nyt kesällä laiskottaa laittaa ruokaa. Nyt helteillä se kiinnostaa vielä vähemmän, joten kun saimme kutsun tulla testaamaan Nick's Food Designin uutta ravintolaa Turkuun, ei tarvinnut kahta kertaa miettiä menemmekö! 

Nick's Food Design on meille tuttu brunssista, mutta viime käynnin jälkeen ravintola on muuttanut Yliopiston naapurista Linnankadulle, Turun Linnan viereen ihanaan vanhaan keltaiseen rakennuksen. Lounasta on tarjolla edelleen arkisin, mutta nyt ruokaa saa myös iltaisin sekä lauantaisin. Sisustus oli sopivan yksinkertainen, mutta ei todellakaan tylsä. Pöytiä oli sisällä ja ulkona. Ulkona oli myös kiva terassi, jossa voisi nauttia vaikka jotain kylmää juomaa näillä helteillä. Me päätimme kuitenkin tällä kertaa istua sisällä, jossa oli onneksi ihan sopivan viileä!

nfd8
nfd9
nfd10

Suurin muutos entiseen ravintolaan taitaa olla kuitenkin siinä, että koko lista on täysin gluteeniton! Eli keliaatikot sekä gluteenia välttelevät voivat huoletta tilata listalta ihan mitä vaan. Mutta voiko gluteeniton ruoka olla oikeasti hyvää?

Kyllä voi. Riikka päätyi tilaamaan listalta tarjoilijan suosittelemana halloumiburgerin ja sen sämpylä oli yksi parhaista, joita olen koskaan maistanut. Mun oli siis ihan pakko maistaa sitä sen jälkeen, kun Riikka oli hehkuttanut puolet ruokailusta kuinka hyvää se on.. Ja olihan se! Ei mikään kuiva ja lättänä sämpylä, millaiseksi minä aikaisemmin gluteenittoman sämpylän mielsin. Burgeri tarjoiltiin NFD:n aiolin kanssa ja ei sekään huonoa ollut - sopi loistavasti ranskalaisten kanssa.

nfd3
nfd4
nfd2

Mä päädyin pitkän pohdinnan jälkeen loheen ja yrttipaistettuihin perunoihin. Annoksen kruunasi kevätsipulikastike ja raikas salaatti. Kaikki annoksessa oli tuoretta ja maukasta, eikä kaunis ulkoasukaan haitannut lainkaan.

Jälkiruuaksi otin ihan överisuuren suklaapirtelön, jonka nimi oli sopivasti "death by chocolate shake". Suklaan ystäville voin vain suositella, ihan törkeän hyvää! Viilensi myös mukavasti helteellä. Riikka otti sitruuna mud caken ja se oli kivasti aseteltu vartaisiin. Näytti ja maistui hyvältä!

nfd7
nfd6

Paikkana NFD oli ihanan rento, annokset olivat sopivan kokoisia ja maukkaita. Jos jostain pitää antaa miinusta, niin paikasta. Jos paikka sijaitsisi keskustassa, olisi se varmasti aivan täynnä koko ajan! Nyt sinne on vähän vaikea eksyä, ellei sitten vaikka liiku Turun Linnalla päin. Paikalle on kuitenkin helppo mennä vaikka autolla, parkkitilaa on tienvieressä runsaasti. Lisäksi bussi numero 1 kulkee siitä ohi.

Voin kyllä lämpimästi suositella paikkaa näin yhden vierailun perusteella. Meidän annokset olivat hyviä ja listalle jäi vielä paljon kaikkea muuta testattavaa. Täältä voit käydä katsomassa listan sekä aukioloajat. 

2 kommenttia:

  1. Pitäisi mennä kokeilemaan heidän menuuta. En ole vieläkään saanut aikaiseksi 😊

    VastaaPoista