maanantai 4. kesäkuuta 2018

toukokuun kilometrit

J: Toukokuu meni aivan liian nopeasti! Menneen kuukauden teemana oli ehdottomasti juokseminen. Aika monena päivänä vapaa-ajan suunnitelmat menivät juoksu edellä.. Toki se on varmaan ihan ymmärrettävää silloin kun valmistautuu ensimmäiselle maratonille? Varsinkin maratonviikolla tuntui, ettei päähän muuta mahtunutkaan! Siitä syystä myös toukokuun treenit olivat aika juoksupainoitteisia. Taisin tehdä vain kaksi salitreeniä kuukauden aikana, hups!

kenttä2

Toukokuussa juoksin yhteensä 129km. Se on mun uusi ennätys. Lenkkejä kertyi 13. Eli jos otetaan huomioon palautuminen maratonilta ja sitä edeltänyt kevyempi viikko, juoksin muuten noin joka toinen päivä.

Pisin lenkki oli tietenkin se maraton,  joka on samalla mun elämäni pisin lenkki. Se meni ajassa 4:30:08 ja täältä voit lukea enemmän fiiliksiä siihen liittyen. Toukokuun alussa juoksin enimmäkseen 6-14 kilometrin lenkkejä maratonvauhdilla. Loppupuolella tuli juostua  taas lyhyitä ja kevyitä lenkkejä aika paljon. Nopein oli 5km lenkki aikaan 28:50, eli 5:43min/km. Tosin eihän se mikään supernopea ole - pystyn parempaankin. Oikeastaan nopein lenkki oli reilu vitonen, jonka juoksin työkaverin kanssa Forssassa kaupunkisuunnistuksen yhteydessä. Väliin mahtui kuitenkin hengähdystaukoja, joten en laske sitä.

kenttä1

Kokonaisuudessaan toukokuun lenkeistä jäi todella hyvä fiilis. Ne olivat kevyitä, melko helppoja ja rauhallisia. Vähän pelkäsin, että helteisten lenkkien aikana tulee kramppeja, huono-olo, nestehukkaa tai muuta ikävää vaivaa, mutta kaikki meni kyllä hyvin. Olen aika tarkka siitä, etten lähde lenkille jos esimerkiksi syömisestä on liian kauan tai muuten vaan väsyttää liikaa. Lisäksi kuumalla ilmalla kannattaa pitää se järki (ja juomaa) mukana ja juosta tarpeeksi hitaasti. Niin kuin kaveri fiksusti sanoi ennen maratonia, ei se matka tapa vaan vauhti! 

Nyt onkin jo kesäkuu hyvässä vauhdissa ja olen juossut pari nopeaa lenkkiä. Alle viikko St Albansin puolikkaalle, Haluaisin sanoa, että sinne lähdetään tavoittelemaan alle kahden tunnin aikaa, mutta enpä sano. Toki se olisi hienoa, mutta veikkaan, ettei vauhti tule riittämään mäkisellä reitillä. Kesän tavoitteena voisikin olla vauhdin lisääminen ja voimaharjoittelu, ne ovat jääneet liian vähälle keväällä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti