keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

reissudarra vai lomastressiä?

J: Olen ollut nyt muutaman päivän ihan vaan kotona. Reissut on takana, kovalevyllä yhteensä noin 1600 kuvaa odottavat muokkausta ja reissujen parhaat palat vielä tuoreessa muistissa. Suunnittelin käyttäväni tämän alkuviikon tehokkaasti reissupostauksen tekoon, koska yleensä se sujuu parhaiten heti loman jälkeen. Mitä kuitenkin kävi? En ole saanut yhtään mitään aikaiseksi. 

dub1
dub4

En siis oikeasti mitään. En oikein edes tiedä mihin nämä kolme päivää ovat kuluneet. Okei, myönnetään - tiedän oikein hyvin. Suurin osa mun ajasta on mennyt Skyscannerin sivuilla tai Rantapallon äkkilähtöjä selaillessa. Tekee mieli lisää sitä reissufiilistä. Himoitsen sitä kuin jotain huumetta! Haluaisin, että olisin lentokoneessa, kone olisi nousemassa ilmaan ja uudet seikkailut olisivat edessä. Mulle kelpaisi myös mukava road trip jonnekin päin Suomea tai vaikka pyöräretki täällä Salossa. Kotona oleminen ahdistaa ja tylsistyttää, mutta samalla ei ole energiaa tai kiinnostusta tehdä oikein mitään. Yksin kotona ollessa on liikaa aikaa ajatella asioita ja murehtia turhia. Tai ei aina turhiakaan, mutta pienet murheet ovat saaneet liikaa tilaa mun ajatuksissa.

Älkääkä ymmärtäkö väärin. Olen todella kiitollinen tästä kesälomasta ja tiedän, että sielläkin ruutujen takana on monia, joilla ei lomaa ole tai loma on jo ollut. Nautin oikasti joka päivästä, vaikka en mitään tekisikään.

dub2
dub5
dub3

Reissun jälkeen käy usein niin, että mikään arkinen asia ei kiinnosta. On vähän sellainen krapulainen olo, tekisi vaan mieli makoilla sohvalla Netflixiä katsellen ja tuliaiskarkkeja syöden. (Sitä olen tehnytkin.) Samalla mietin, että taas meni yksi lomapäivä hukkaan, taaskaan en ole tehnyt mitään fiksua. Toisaalta, eikö se ole lomaa parhaimmillaan? Pitääkö koko ajan suorittaa ja tehdä jotain? Tiedän kyllä, ettei. Vielä kun oppisin toimimaan sen mukaan. Ihan vaan olemaan ja ottamaan rennosti hyvällä omallatunnolla. Jotenkin se on vain välillä todella vaikeaa! Haluaisin vaan matkustaa!

Onneksi mun menohaluja rajoittaa ensinnäkin se, että melkein kaikki kaverit ja perheenjäsenet ovat töissä tällä hetkellä. Lisäksi lentojen ja lomamatkojen hinnat ovat nousseet niin pilviin, että vaikka mieli tekisi ottaa äkkilähtö, ei se oikeasti olisi sen arvoista. Ennemmin säästän rahani ja matkustan sitten joku toinen loma jonnekin pidemmälle. Nyt muutamat viikot keskityn ihan tähän kotiseutuun tai vaikka ihan vaan kotona olemiseen - riippuu fiiliksestä! Yritän unohtaa lomastressin ja nauttia alkukesän reissuista kuvien välityksellä. Niin ja onneksi on jalkapallon mm-kisat, joita tuijotella tv:stä joka ilta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti