maanantai 25. kesäkuuta 2018

Ihana St Albans!

J: Näin harmaan maanantain kunniaksi on aika palata pari viikkoa ajassa taaksepäin St Albansiin. Asuin siis St Albansissa välivuoden aikana ja olen kirjoitellut kaupungista esimerkiksi täällä ja täällä. Kaupunkiin on aina yhtä kiva palata. Se tuo mieleen hyviä muistoja, vähän huonompia muistoja, mutta ennen kaikkea vapauden tunteen!

stalbans12
stalbans11
stalbans2
stalbans3

Muutto Englantiin ja au pairin homma oli suuren unelman täyttymys. Pienessä yksiössä Raumalla asuessa ja opintoja tehdessä olin koko ajan kypsytellyt ajatusta, että haluan lähteä ulkomaille, haluan tehdä jotain uutta ja jännää! Tiesin, etten halua lähteä vaihtoon, eikä säästöjä ollut lähteä pidemmälle reissulle, joten au pairin työ oli mulle aika täydellinen. Se oli luonnollinen valinta myös siksi koska opiskelin opettajaksi ja olin tässä vaiheessa ollut mm. lastentarhanopettajana pari kuukautta. Olin edellisen kevään tehnyt kokopäiväisesti töitä, kirjoittanut kandia, valmentanut korisjoukkuetta ja tehnyt samalla epätoivoisesti kandiin vaadittavia opintoja kasaan, joten syksy ja lastenhoitotyöt kuulostivat ihan lastenleikiltä! Okei, työ ei ollut niin helppoa mitä olisin voinut kuvitella, mutta se vapaus!

stalbans6
stalbans4
stalbans5
stalbans7

Oli aivan ihana, kun voi oikeasti tehdä melkein mitä haluaa. Sai aluttaa ihan alusta. Tavata uusia ihmisiä, liittyä uudelle salille, löytää uusia lenkkipolkuja, uusia suosikkipaikkoja.. Viikonloppuisin hypätä junaan ja matkustaa Lontooseen. Arkisin kävin vapaa-aikana salilla ja shoppailin, selailin lentoja mietin minne lähtisin pidempien lomien aikana, näin kavereita ja skypettelin Suomeen. Ei tarvinnut miettiä tenttiin lukemista, esseen palautusta, tekemättömiä tehtäviä tai maksamattomia laskuja. Suurimpia ongelmia oli, että uskallanko nähdä viikonloppuisin uusia au paireja tai lähteä yksin viikonlopuksi reissuun. Silloin ne ongelmat saattoivat tuntua isoilta, nyt ihan mitättömiltä.

Yhä edelleenkin - viiden vuoden jälkeen - kun käyn St Albansissa, tulee nämä muistot mieleen. Tulee ikävä sitä vapauden tunnetta ja huolettomuutta. Silloin tuntui, että kaikki on mahdollista! Toki nykyäänkin, mutta... Työt, asuntolaina, muut velvollisuudet. En koskaan pääse takaisin siihen aikaan, mutta onneksi St Albansiin pääsen! 

stalbans1
stalbans10
stalbans9

St Albansiin pääsee helposti. 1,5h bussilla lentokentälle, 3h lentokoneella Lontooseen, tunti metrolla St Pancrasin asemalle ja 20 minuuttia junalla St Albansiin. Kuten aina, St Albansissa on ihana käydä, mutta kotiin on myös ihana palata. Ja tämä hetki tässä nyt on lopulta se paras hetki!

6 kommenttia:

 1. Onko sulla st.albansissa vielä jotain kavereita, joita näet reissuilla?
  Itseä kyllä harmittaa, kun ei nuorena tullut lähdettyä mihinkään vaihtoon, vaikka semmoisesta vähän haaveilin, mutta jotenkin en silloi nuorempana uskaltanut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi enää asuu siellä, hänenkin kanssa meni aikataulut tänä vuonna ristiin :(

   Jos mieli tekee ulkomaille, niin eihän se vähän vanhenpanakaan ole poissuljettua ;) Toki vähän haastavampaa..

   Poista
 2. Itse Raumalla asuneena tiedän, että sieltä kyllä helposti mielii pois... :D Ihanan näköinen kaupunki! Itsellä toiveissa opiskelu Brittein saarilla ollut jo joitain vuosia, mutta lukion jälkeen päädyinkin töihin, sillä tiellä ollaan vielä. Mutta kyllähän tässä vielä ehtii!

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköinen paikka! Itse vietin kevään 2015 vaihdossa Southamptonissa ja ikävä takaisin on kyllä kova. Silloin ajattelin, että varmasti palaan pian takaisin käymään, mutta jotenkin vieläkään en ole käynyt. Kakkoskoti se on siitä huolimatta <3

  https://www.tytti-kaarina.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Southampton on myös kiva, olen tehnyt sinne yhden päiväretken. :)

   Poista