sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Huhtikuun kilometrit

J: Viimeinen kokonainen kuukausi ennen maratonia takana ja nyt on aika tehdä yhteenvetoa huhtikuun lenkeistä. Juoksu sujui ihan kivasti, harjoittelu ei tosin ollut niin monipuolista mitä olisin toivonut, mutta ihan hyvin tuli kuitenkin juostua. Harjoituksia kertyi yhteensä 12 ja matkaa 123km, eli enemmän kuin kertaakaan tänä vuonna. Voisinkin sanoa, että tässä kuussa sai vihdoin juosta niin paljon kuin halusi!

juoksuhalikko

Huhtikuun pisin lenkki oli 21.4. juostu 30km. Aikaa siihen kului 3h16min. Keskitahti oli 6:33min/km eli aika samaa mitä maratonvauhti tulee toivottavasti olemaan. Juostiin kaksi viikkoa ennen tätä 23 kilometrin lenkki ja silloin saatiin pidettyä vauhti myös melkein samoissa. Kummankin lenkin jälkeen oli mukava huomata, että palautuminen pitkiltä lenkeiltä sujui hyvin.

Nopein lenkki oli mulla viime lauatain savihölkän lenkki, eli 7km (oikeastaan 6,8km) mei aikaan 33:38 eli tahti oli 4:58min/km.

Upeimmat maisemat oli ehdottomasti 23.4., kun juoksin Hämeenlinnassa "pienen" iltalenkin. Oltiin työporukalla siellä koulutuksessa ja pitkän koulutuspäivän jälkeen oli ihana lähteä tuuletumaan Aulangon maisemiin. Matkaa mulla kertyi siellä lopulta 16km ja aikaa noin 1h 45min. Samalla lenkillä ihastuin Aulangon maisemiin ja nyt olen vähän suunnitellut, että osallistuisin kesäkuun lopussa siellä polkujuoksutapahtumaan.

juoksuhalikko2

Juostiin huhtikuussa Riikan kanssa paljon yhdessä, mutta pari lenkkia juostua yksin. Tykkään kyllä juosta yksin (koska voi kuunnella musiikkia), mutta kyllä toisen kanssa juostessa menee kilometrit paljon sujuvammin ja harvemmin loppuu juttu kesken. Tänään olisikin vuorossa vielä noin puolentoista tunnin lenkki maratonvauhdilla ja sitten pitäisikin pian keventää treenejä maratonia varten. Enää 13 päivää, iik! Saa antaa viime hetken vinkkejä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti