maanantai 14. toukokuuta 2018

ajatuksia muutama päivä ennen elämän ensimmäistä maratonia

 riikkajuoksu

R: Se on täällä. Maratonviikko! Aika on mennyt niin nopeasti. Oikeastaan liian nopeasti. Valmistautuminen on nyt tehty ja enemmän olisi pitänyt juosta, sellanen fiilis on nyt. Ajattelin talvella, että koriskauden päätyttyä ehtisi juoksemaan noin neljä lenkkiä viikossa, mutta kolmella ollaan menty. Kilometrejä viikottain on kertynyt noin 25. Välillä toki enemmän ja välillä vähemmän, mutta keskimäärin tuon verran. Mutta, aikaa on rajallisesti ja tässä on ollut niin paljon kaikkea muutakin. Varmaan olisi pitänyt vielä enemmän priorisoida aikaa juoksulle, mutta se nyt ei tähän "hätään" auta. Tällä mennään, nyt keskitytään lepäilemään, kehonhuoltoon ja tankkaamiseen. Hiilaritankkauksesta olen jonkin verran luoskellut ja tarkoitus olisikin syödä normaalia enemmän hiilareita seuraavana kolmena päivänä. Perjantaina sitten taas paluu normaaliin ruokavalioon (tosin syön normaalistikin melko hiilaripitoisesti) ja nesteitä pitää myös juoda normaalia enemmän, ihan jo tämän helteen vuoksi.

Vaikka kesää ja lämpöä rakastan, olisin toivonut elämäni ensimmäiselle maratonille jotain muuta säätä, kun kesähellettä. Säätiedotus lupailee aurinkoa ja yli 20 astetta lauantaille, mutta ehtiihän se vielä muuttuakin. Toivotaan edes vähän pilviä! Henkisesti pitää vielä itseä vähän tsempata, kun tuntuu että meinaa usko omiin kykyihin loppua. Mä en ole koskaan tykännyt juosta lämpimässä säässä ja jotenkin pelkään ihan liikaa auringonpistosta ja nestehukkaa. Pitäisi ehkä kuitenkin vaan luottaa siihen, että kaikki menee hyvin. Onhan niitä maratoneja juostu pahemmissakin säissä, joten miksi mä en pääsisi maaliin? Ehkä tämä pienoinen epäusko muuttuu vielä uskoksi, kyllä me selvitään! Mitä ikinä tuo lauantainen 42 kilometria tuokaan tullessaan, olen valmis!

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä matkaan mielettömästi! Uskon kyllä, että helle ei ole mieluisin sää juosta noin pitkää matkaa, mut hyvin se menee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Onneksi nyt näyttää jo vähän vähemmän lämpöasteita!

      Poista