maanantai 2. huhtikuuta 2018

maaliskuun kilometrit


J:  Hassua kirjoitella maaliskuun kilometrjeä blogiin, koska juurihan se maaliskuu vasta alkoi! Maaliskuuhun mahtui paljon kaikkea. Oli Lontoon reissu, yhteensä kahdeksan omaa peliä, valmentamista, synttärijuhlintaa, laivareissu.. Vapaa-aika oli vähissä, joten juoksemiselle jäi liian vähän aikaa. Maaliskuu oli kokonaisuudessaan kuitenkin ihan mahtava, tuun muistamaan sen pitkään!


Maaliskuussa juoksukilometrejä kertyi yhteensä 82 kymmenen lenkin aikana. Meillä meni  Riikan kanssa aikataulut enemmän ristiin kuin aikaisemmin ja lopulta juostiin lenkeistä "vain" seitsemän yhdessä. Lenkit olivat ajanpuutteen takia melko lyhyitä ja nopeita. Pisin lenkki oli lauantaina 17.3. juostu 18,8km ja muut olivat 5-9km mittaisia noin 6:00-6:20min/km vauhdeilla. Varsinkin yksin juostessa tuli vähän leikiteltyä vauhdin kanssa, pidemmät olivat sitten pk-vauhdilla. Nopein lenkki oli maanantaina 26.3. juostu vitonen 5:30min/km vauhdilla. Kokonaisuudessaan maaliskuun treeneistä jäi jotenkin väsynyt fiilis.. Juoksu oli ihan kivaa, mutta monesti kotoa lähtiessä ol sellainen "ei jaksaisi" -fiilis. Väsymystä varmaan. Onneksi nyt huhtikuussa kiireitä on vähemmän ja päivät pitenevät entisestään. Vihdoin arkenakin ehtii valoisaan aikaan ulos! Ihan huippua pimeän talven jälkeen, eikö?

Nyt kun koriskausi on melkein loppu, on aika vähän monipuolistaa juoksutreenejäkin. Vetoja ja mäkijuoksuja pitäisi ainakin lisätä treeneihin ja salillekin haluaisin ehtiä enemmän. Kuitenkin  levon ja kehonhuollon merkitys kasvaa maratonin lähestyessä, joten koitan muistaa myös ne. Ensi kuussa se 42 kilometriä jo koittaakin, iik!

Miten muilla sujuu maraton- ja puolimaratontreenit? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti