torstai 22. maaliskuuta 2018

miksi juoksija odottaa jo kevättä?

R: Kuka muu on sitä mieltä, että kevät saisi jo tulla? Järkytyin alkuviikosta töihin lähtiessäni, kun huomasin että pakkasta oli yli 15 astetta.. Tänään lenkillä sen sijaan tuli vähän jo keväinen olo, kun aurinko paistoi, tiet olivat osittain jo sulia ja linnut lauloivat. Lenkiltä kotiin tullessani huomasin, että oli tullut pisamia, vaikka olin ulkona vain noin tunnin. Kyllä se kevät sieltä tulee, mutta ei mua haittaisi yhtään, jos se tulisi vähän nopeammin. Juoksijan näkökulmasta kevät olisi jo tervetullut sillä..

..talvi ja pukeminen kyllästyttää. Yli 10 asteen pakkasilla, pimeällä säällä lenkille lähtiessä pukemiseen menee parhaimmillaan melkein yhtä paljon aikaa, kun itse lenkkiin: kerrastot, juoksuvaatteet, säärystimet, pipo, huivi, takki, heijastimet.. Jokainen, joka on repinyt juoksuhousuja trikoiden päälle tietää, mistä puhun...liukastelu kyllästyttää. Varsinkin täällä "maalla" jalkakäytävät ovat usein huonossa kunnossa, joten talvella on saanut liukastella. Ihme kyllä, en ole kertaakaan kaatunut. Lähellä tosin on ollut! Onneksi on hyvät Merrelin "nasta"kengät, tavallisilla kengillä lenkkeily ei läheskään aina olisi onnistunut.. Liukkaalla tai lumessa ei kuitenkaan pysty yhtä helposti juoksemaan esim. kovia vetoja, eikä tekemään oheisharjoittelua (hyppyjä, loikkia tms.), joten lumien sulaminen tarkoittaa monipuolisempia ulkotreenejä.

..myös pimeys kyllästyttää. Vaikka talvellakin viikonloppuisin ehtii valoisaan aikaan lenkille, on ihanaa kun kevään tullessa pääsee arkisinkin valoisaan aikaan juoksemaan! Auringosta saa niin paljon energiaa ja ihana kun ei tarvitse sovittaa aikatauluja sen mukaan, että ehtisi valoisaan aikaan juoksemaan.


..juoksutapahtumat eli uudet haasteet lähestyvät! Tavallaan kauhistelen sitä, että maratoniin on enää alle kaksi kuukautta. Toisaalta olen jo ihan fiiliksissä - peruskuntoa on rakennettu koko talvi ja juoksu tuntuu useimmiten ihan hyvältä. Maaliskuussa ei olla ehditty juoksemaan ihan niin paljon kun olisin toivonut, mutta koriskausi loppuu pian, jonka jälkeen juoksulle jää paremmin aikaa ja energiaa. Maaliskuun lopussa tehdään taas yhteenveto tässä kuussa juostuista lenkeistä.

Mites muut juoksijat - kyllästyttääkö talvi jo? Ei talvessa sinäänsä mitään vikaa ole, mutta veikkaan etten ole ihan yksin näiden mielipiteideni kanssa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti