lauantai 24. maaliskuuta 2018

3x hyvä aamiainen Lontoossa

J: Lontoon reissusta on jo kolmisen viikkoa ja edelleen mun mielessä pyörii pari asiaa siltä reissulta. Ensinnäkin se huolettomuus, toisena ne aamupalat! Kerrankin oli aikaa ja mahdollista syödä muutakin kuin Pret a Mangerin puuroa. Riikka oli tehnyt hyvää taustatutkimusta ja meillä oli mielessä pari paikkaa, jonne halusimme aamiaiselle.

Ensimmäinen niistä oli Half Cup. Se sijaitsee Judd Streetillä, noin 500 metrin päässä King's Cross St Pancras asemasta ja lähellä meidän hotellia. Paikka on auki arkisin kahdeksasta ja viikonloppuisin yhdeksästä eteenpäin. Ruokaa saa neljään saakka ja aamupalat ovat paikan erikoisuus! Listalta löytyy kaikkea puurosta avocadotoastiin ja englantilaisesta aamupalasta bowleihin. Voinkin kertoa, että paikan ainoa miinus oli se, että annoksen valitseminen oli ihan törkeän vaikeaa! Lopulta moni meistä päätyi kahteen ruokaan... Mä otin kasvisversion englantilaisesta aamiaisesta, johon kuuluu mm. papuja, halloumia, toastia, sieniä, avocadoa ym. Annos oli valtava ja nälkä lähti! Muu seurue maistoi esimerkiksi munia, puuroa, toastia ja perinteistä aamiaista - ja kaikki olivat tyytyväisiä.


Suosittelen lämpimästi Half Cupia. Paikka oli todella viihtyisä, kivasti sisustettu ja henkilökunta ihan supermukavaa! Tänne palaan ehdottomasti heti kesäkuun alussa. 

Toinen siisti paikka oli The Breakfast Club. Kyseessä on ketju, jolla on ravintoloita ympäri Lontoota. Me kävimme lauantai aamuna Angelin ravintolassa (koska olen aina miettinyt miltä Angelissa näyttää) ja jos Half Cup oli kivasti sisustettu - tämä oli jopa vielä siisitimpi! Satuimme saamaan paikan viimeisen suuren pöydän ja huomasi hyvin, että paikka on suosittu. Täällä listalta löytyi myös oikeastaan kaikkea mahdollista, esimerkiksi paljon erilaisia pannukakkuja, smoothieita, leipiä, englantilaista aamupalaa, puuroa ym. Mielenkiintoiselta kuulosti myös esim. aamupala burrito, mutta kukaan meistä ei siihen päätynyt. Eli listalla oli oikeastaan kaikkea mahdollista. The Breakfast Clubin hinnat olivat ehkä hieman korkeammat kuin Half Cupissa, mutta ruoka ihan yhtä hyvää ja palvelu tehokasta.


Kolmas aamupala paikka oli ehkä pieni yllätys - söimme meidän hotellilla! Olen jo pitkään vannonut Lontoossa yöpyessäni Point a Hotel ketjun nimeen (entinen Tune hotels) ja varattiin tälläkin kertaa huoneet Kingss Crossin hotellista. Nyt paikka oli alkanut tarjoilla myös aamupalaa. £7 punnan hintaan sai syödä "all you can eat" tyyppisen aamupalan, johon kuului leipomotuotteita, hedelmiä, puuroa lisukkeineen, jogurtteja, kahvia, smoothieta ym. Aamupala oli siististi katettu, kaikki tuotteet olivat omissa pienissä astioissaan ja kaikki vaikutti todella tuoreelta ja hyvältä. Seitsemällä punnalla sai vatsan täyteen, eikä tarvinnut sen enempää nähdä vaivaa aamiaispaikan etsimiseen. Sopii hyvin esimerkiksi lähtöpäivälle tai jos on kiire tutkimaan kaupunkia.

Kesäkuussa ehditään olla Lontoossa vaan kaksi tai kolme päivää ja nyt on jo lista kaikista aamiaispaikoista ja kahviloista, johon on pakko päästä.. Mutta, eikös se niin ole, että aamiainen on päivän tärkein ateria?

3 kommenttia:

 1. Suosittelen myös Neals Yardin 26 Grains-nimistä paikkaa! Siellä oli tosi hyvää se aamupuuro, ehkä parasta, mitä oon maistanu...! Ja kiitos hei Half Cup vinkistä, tykkäsin! Otin ite sillon avokadoleivän ja smoothien :)

  VastaaPoista
 2. Tää tuli täydelliseen aikaan, perjantaina lähtö Lontooseen!

  Nina

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! :)

  VastaaPoista