perjantai 2. helmikuuta 2018

top 5 - (tyhmät) kysymykset, joita kaksoset kuulevatR: Muistatteko meidän #vainkaksosjutut postaukset? Nyt on taas aika kirjoitella kaksosjuttuja, sillä tänään 2.2 on kaksosten päivä! Jos ei muuten, niin edes tälleen kerran vuodessa on ihan kiva pohdiskella vähän kaksosena olemista.. Aina kun tutustuu uusiin ihmisin ja tulee jossain vaiheessa maininneeksi, että on kaksonen, saa kuulla ne samat kysymykset. Samat tyhmät kysymykset, jos rehellisiä ollaan. Kaksosten päivän kunniaksi tässä Top 5 kysymykset, jotka meiltä usein kysytään:

1. Asutteko yhdessä? Ei, me ei asuta yhdessä. Vaikka ollaan läheisiä ja ollaan luonnollisesti lapsuus asuttu yhdessä, ei me tälleen kolmekymppisinä todellaakaan asuta yhdessä. Se olisi ehkä vähän sairasta.. Tai vähintään outoa.

2. Luetteko toistenne ajatuksia? Joo, toki. Mä ymmärrän tämän kysymyksen pointin, yleensä tätä kysytään vitsillä (toivottavasti). Mutta, ei kai kukaan toisen ajatuksia voi lukea? Kyllä me joskus samoja asioita mietitään ja näitä perinteisiä "mietin just samaa" käy usein, mutta eikähön niin käy monilla sisaruksilla tai ystävyksillä, jotka ovat läheisiä ja viettävät paljon aikaa yhdessä? Ehkä meillä käy niin normaalia useammin, mutta johtunee siitä että ollaan niin samanlaisia. En usko mihinkään ajatusten lukuun tai telepatiaan, mutta ehkä meillä jokin kaksosten välinen outo yhteys on?

3. Näytätteko samalta? Tämän kysymyksen kuulen lähes aina, kun kerron olevani kaksonen ja toinen osapuoli ei ole nähnyt Jennaa. Yleensä selitän, että ollaan identtisiä kaksosia ja identtiset kaksoset näyttävät usein samalta, mutta ei sitä itse niin tule ajatelleeksi. Ymmärrän, että monet kysyvät tätä, mutta tähän on tosi vaikea itse vastata! En mä peiliin katsoessa ajattele, että siellä olisi Jenna. Enkä näe yhdennäköisyyttä, vaikka seistäisin molemmat sen peilin edessä. Kuvissa joskus huomaan näyttäväni Jennalta tai toisinpäin, mutta ei muuten. Ja tähän kysymykseen perinteinen vastaus on se, että jokaisen kaverin mielestä me ollaan alkuun näytetty samalta ja kun oppivat tuntemaan, niin tajuavat että näytetään ihan eriltä. Joskus näytän kyselijöille kuvia meistä ja saavat itse sitten

4. Oletteko jotain sukua toisillenne? Yksi mihin kaksosena on saanut tottua on se, että ihmiset tuijottavat kun ollaan yhdessä liikenteessä.. Muutama viikko sitten junassa huomasin, että vanhempi mies vilkuili meitä koko matkan, kun istuttiin häntä vastapäätä. Hieman ennen junan saapumista Pasilaan hän kysyi, että oletteko jotain sukua toisillenne. Joskus näihin kysymyksiin tekisi vastata että ei, miten niin? Yleensä kuitenkin ystävällisesti tulee vastattua joo, ollaan identtiset kaksoset. Me vielä pukeudutaan tosi samantyylisesti usein, niin senkin vuoksi näytetään varmaan niin samalta.

5. Oletteko samassa työpaikassa/oletteko opiskelleet samaa alaa? Jenna kuulemma kuulee tätä vielä useammin, kaikki kysyvät onko sun siskokin opettaja. En ole! Eikä musta ehkä siihen olisi, vaikka joskus lukion jälkeen sitä harkitsinkin. Mä taisin harkita sitä itse asiassa ennen kun Jenna. Lopulta päädyttiin melko erilaisille, mutta kuitenkin melko samanlaisille aloille. Molemmat ollaan valmistuttu yliopistosta ja työskennellään erilaisten ihmisten parissa!

Ihanaa kaksosten päivää kaikille kaksosille! 

P.S Myös Selina kirjoitti kaksosuudesta omassa blogissaan, ihana postaus! 

6 kommenttia:

 1. Nää oli hyvät������! Itse en juurikaan näihin joudu vastaamaan paitsi kolmoseen. Ajattelen melko samalla tavalla - muiden mielestä kyllä mutta tosiaankaan peiliin katsoessa sieltä ei katso kahta marjaa��. Nuorena teki tiukkaa sanoa, että ollaan samalla alalla, tosin eri koulutusten kautta, mutta vanhemmiten sitä on tajunnut, että samalla perimällä ei kovin kauas toisesta omena putoa.
  Terv. Identtinen A-sisko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa :) Joo siis eipä se mikään ihme ole, että samalle alalle päätyy jos muutenkin on samat kiinnostuksen kohteet!

   Poista
 2. Oltiin lapsina aika saman näköisiä. Usein täysin ventovieraat tulivat meitä toljottomaan ja kysyivät: "Oletteko kaksosia?" Nykyään vastaisin, että "ollaan ihmisiä", jos samaa vielä kysyttäisiin. Koin nuo toljotukset ja kysymykset silloin kiusallisena, enkä vieläkään pidä siitä huomiosta mitä asiaa saa, jos sanon olevani kaksonen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas kiva kuulla tuollainenkin mielipide :) Mä en ole koskaan kokenut sitä kovinkaan kiusallisena, tavallaan ehkä olen jopa ylpeä kaksosuudesta! Joskus tietty "tyhmät" kysymykset ärsyttää.

   Poista
 3. Oon lukenu teidän blogia jo monta vuotta, niin erotan jo todella hyvin kuvista kumpi on kumpi. Siks jotenki muakin hämmentää, että ihmiset livenä ajattelee teidät niin saman näköisiksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti, tuli jotenkin hyvä mieli tästä :) Kiitos!!

   Poista