sunnuntai 4. helmikuuta 2018

tammikuun kilometrit

R: Tammikuussa tuli juostua ihan kivasti. Siis ihan kivasti siihen nähden, miten paljon tuli treenattua myös muutenkin. Tavoitteeksi asetettiin 20 kilometria viikossa ja se toteutui. Tässä pieni yhteenveto tammikuun lenkeistä..

Tammikuussa juostiin 10 lenkkiä, tällä kertaa juostiin Jennan kanssa kaikki lenkit yhdessä. Matkaa kertyi 84,05 kilometriä, aikaa meni reilu 9 tuntia ja keskimäärin lenkki oli siis noin 8,4 kilometrin pituinen. Ikinä ennen elämässäni en ole juossut tammikuussa näin paljon! Juoksun lisäksi tammikuussa käytiin 1-2/vko kertaa salilla ja koristakin tuli pelailtua vähintään kerran tai pari viikossa.


Pisin lenkki juostiin 13.1. ja lenkin pituudeksi tuli 14,3 kilometriä. Tavoitteena olisi juosta joka kuukausi vähintään yksi yli 20 kilometrin lenkki, mutta se nyt tammikuussa jäi. Tammikuu meni niin nopeasti ohi, etten oikeastaan edes tajunnut, ettei juostu pidempää lenkkiä, sillä vasta juostiin se 30 kilometrin lenkki joulukuun toiseksi viimeisenä päivänä ja tälle päivälle on taas suunniteltuna pidempi lenkki.

Lyhin lenkki oli 19.1 juostu 5,15 kilometrin lenkki. Se oli sellainen perjantai-illan juoruilulenkki, jonka ainut tavoite taisi olla tuulettaa vähän ajatuksia työviikon jälkeen!

Nopein lenkki oli 16.1 juostu 5,35 kilometrin lenkki, johon kului aikaa 29 minuuttia, eli vauhti oli 5.29min/km vauhdilla. Suurin osa lenkeistä juostiin hitaampaa pk-sykkeillä, sillä intervallityylistä ja sykettä nostattavaa treeniä tulee ihan tarpeeksi koristreeneissä ja peleissä. Tavoitteena olisi kuitenkin kesän lähestyessä lisätä juoksuohjelmaan myös enemmän vauhtikestävyystreeniä, vetoja ja intervalleja.

Kuvien lenkki oli ehdottomasti keliltään ja maisemiltaan paras. Täydellinen talvijuoksusää!

Huonoin lenkki oli mun mielestä 4.1. juostu reilun 7 kilometrin lenkki, joka meni 6.44min/km vauhdeilla. Huonolla en nyt tarkoita lenkin kestoa tai pituutta, muistan vaan että sen aikana ja jälkeen oli jotenkin huono fiilis ja askel painoi koko lenkin. Joskus näitäkin!

Paras lenkki sen sijaan oli viime sunnuntaina 28.1. juostu noin 11 kilometrin lenkki. Juostiin vähän vahingossa kiihtyvällä tahdilla ja lopulta viimeinen kilometri oli nopein, 5.02min/km. Fiilis oli koko lenkin ajan hyvä, syke pysyi tosi hyvin alhaalla, ylämäkiä ei edes huomannut ja askel oli kevyt. Jenna totesi viimeisen kilometrin aikana, että tuntuupa tämä nopea vauhti pelottavan helpolta.

Sellaiselta näytti tammikuu. Helmikuussa taas joutuu vähän sumplimaan aikatauluja, jotta ehtii tarpeeksi juoksemaan, mutta eiköhän lenkkeilylle aikaa löydy. Ihana kun päivä pitenee, niin saattaa jopa arkisin päästä valoisaan aikaan juoksemaan. Keväämmäällä, sitten kun aamut on valoisia, voi taas harkita aamulenkkejäkin jos muuten ei meinaa ehtiä!

Miten teillä on lähtenyt treenit sujumaan tammikuussa?

6 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen yhteenveto! Tällaisia tykkään lukea :)

  Omat treenit (crossfit) on lähtenyt rullaamaan tosi hyvin, juoksua pitäisi lisätä kevättä kohti treeneihin :)

  https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, tällaisia tullaan tekemään varmaan kuukausittain :)

   Poista
 2. Tammikuu oli mukava treenikuukausi - monipuolista menoa ja luonnon kauneutta! :) Tsemppiä juoksuharrastukseen, hyvältä näyttää!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli! Just Jennalle sanoin viime lenkillä, että on kyllä aika erilaisissa säissä tullut juostua viime kuukausina! Samoin sulle tsempit :)

   Poista
 3. Hyvinhän nuo treenit on lähteneet teillä sujumaan! :) Kyllä se maratoni sieltä vielä tulee! Miullakin lähtenyt salitreenit hyvin liikkeelle lukuunottamatta perjantaina iskenyttä flunssaa, mutta eiköhän ylihuomenna olla jo treenikunnossa :)

  VastaaPoista