keskiviikko 28. helmikuuta 2018

helmikuun kilometrit

J: En voi uskoa, että helmikuu oli ja meni. Huomenna on maaliskuu. Eli kevät. Mä niin toistan itseäni, mutta aika menee ihan hurjaa vauhtia, jopa pelottavan nopeasti. Maratoniin on enää alle kolme kuukautta aikaa - apua! Treenit ovat kuitenkin kulkeneet ihan kivasti, tosi tässä vaiheessa pitäisi kyllä nostaa juostujen kilometrien määriä, mutta väkisinkin tulee aika vastaan. Helmikuussa juoksin 84,96 kilometriä. Lenkkejä kertyi yhteensä kahdeksan kappaletta. Melkein sama siis kuin tammikuussa. Tällä kertaa juostiin Riikan kanssa yhtä lenkkiä lukuunottamatta kaikki yhdessä.


Pisin lenkki oli puolimaraton, josta kirjoittelinkin jo täällä. Se meni yllättävän kevyesti ja lenkin jälkeen oli jopa sellainen olo, että olisi hyvin voinut vielä jatkaa juoksemista. Hyvä merkki? Tämä puolikas oli mielestäni myös kuukauden paras lenkki.

Kuukauden lyhyin lenkki oli tänään matolla juostu 5 kilometriä. Sisällä juoksumatolla juokseminen on kyllä maailman tylsintä hommaa. Mä kuuntelin samalla musaa, yritin katsoa tv:tä ja juoksin kiihtyvällä vauhdilla, mutta silti ihan uskomattoman tylsää! Tuijottelin vaan koko ajan liian hitaasti liikkuvaa kilometrimäärää näytöltä. Vitonen oli kuitenkin tavoite, joten sen juoksin.

Tässä kuussa jäi harmittamaan se, että en juossut oikeastaan yhtään nopeaa lenkkiä. Nopein lenkki taisi olla tuon tämän päivän vitonen, jonka vauhti oli 6:01min/km. Vauhtia pitäisikin alkaa lisäämään lenkeille. Nyt helmikuussa kaikki lenkit meni oikeastaan melko samalla vauhdilla ja pk-sykkeillä. 


Helmikuussa ongelmaksi muodostui kylmät kelit. Esimerkiksi yksi pitkä lenkki oli lopulta lyhyempi mitä piti, sillä oli vaan liian kylmä juosta. Lisäksi tänäänkin olisin paljon ennemmin juossut ulkona kuin sisällä, mutta välillä pitää käyttää järkeä. Vaikka nämä aurinkoiset talvipäivät ovat olleet aivan ihania, toivoisin silti vähän leudompia kelejä maaliskuulle. Maaliskuussa suurin ongelma juoksun suhteen tulee luultavasti olemaan (taas) ajanpuute. Lähdetään huomenna Lontooseen pariksi päiväksi, sitten menee pari viikonloppua synttärijuhlintaan ja korisjuttuihin ja mä olen vielä yhden viikonlopun laivalla. Mutta eiköhän sitä aikaa taas jostain löydy. Tällä hetkellä on ainakin niin kova into juosta, että sille raivaa mielellään aikaa kalenterista!

Miten muilla on nyt talvella juoksu sujunut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti