perjantai 19. tammikuuta 2018

matkasuunnitelmia (alku)vuodelle 2018

R: Eikös tälleen tammikuussa olekin jo hyvä miettiä kesää ja tulevia kesälomareissuja? Mä olen jo pidempään suunnitellut kesän lomia ja nyt jotain on jo varattunakin. Nyt on tosi hyvä aika suunnitella ja varata reissuja, sillä Matkamessut on viikonloppuna ja matkatarjouksia on tosi paljon! Olen tämän viikon aikana bongannut jo mm. New Yorkin lennot 314 eurolla ja Reykjavikin lennot 130 eurolla. Kannatta pitää silmät auki (ja luottokortti lähettyvillä), sillä nyt voi saada halvalla reissun vaikka kesäksi.. Mihis joka paikkaan aion sitten tänä vuonna matkustaa..


..Maaliskuun alussa lähdetään tyttöporukalla Lontooseen juhlistamaan vähän etukäteen mun ja Jennan kolmekymppisiä! Ollaan kaikki käyty ennenkin Lontoossa, joten varmaan melko rennoissa merkeissä reissu sujuu. Tarkoituksena on mennä katsomaan musikaalia, vähän ehkä juhlia niitä synttäreitä, shoppailla ja ihan vaan nauttia lempparikaupungista!


..Kesäkuun alussa otetaan Jennan kanssa uudelleen suunnaksi Lontoo. Mennän juoksemaan jo perinteeksi muodostunut St Albansin puolimaraton. Kiva samalla päästä vähän fiilistelemään kesäistä Lontoota. Ollaan todennäköisesti tällä kertaa St Albansissa kolme yötä, joten pääsee enemmän nauttimaan siitäkin. Todennäköisesti juoksun lisäksi tiedossa on puistohengailua, pubeja ja hyvää ruokaa - kuten aina Englannissa ;)


..Englannista ei lennetäkään Suomeen, vaan varattiin lento Kroatiaan Dubrovnikiin. Dubrovnikista lennetään takaisin Suomeen reilun viikon päästä, mutta ei aiota viettää koko aikaa Kroatiassa. Suunnitelmissa olisi suunnata Bosnia-Hertsegovinan puolelle Mostariin ja lisäksi haluan Montenegron Kotoriin, jossa Jenna jo viime vuonna kävikin. Todennäköisesti ollaan Mostarissa yksi yö ja Kotoriin tehdään ihan vaan päivän reissu. Muu aika tulee sitten vietettyä Dubrovnikissa ja sen lähialuilla. Nämä suunnitelmat on siis vasta alustavia, voi olla että suunnitelmat muuttuu vielä moneen kertaan ennen kesäkuuta. Kaikki vinkit tuonne suunnalle ovat tervetulleita!


..Ajattelin pitää kesälomani kahdessa pätkässä, ensimmäinen osa meneekin pitkältä tuolla Englannissa ja Balkanilla. Toisen osan lomasta pidän varmaankin heinä-elokuun vaihteessa, silloin on tarkoitus suunnata tyttöjen kanssa taas Norjaan. Viime vuoden Lofoottien reissu (lisää siitä täällä) oli ihan paras, nyt ei olla vielä sen enempää suunniteltu, mutta todennäköisesti vuokrataan asuntoauto ja lähdetään taas Norjaan, ehkä tällä kertaa hieman pohjoisemmas.

..Ja mitäs sitten syksyllä? Sinne saakka en vielä pysty ajattelemaan! Keväällä tulee olemaan niin paljon kaikkea, kun tuon Lontoon reissun lisäksi olisi ainakin tiedossa viikonloppuja niin Helsingissä kun Lahdessakin, pelireissuja ja kolmekymppiset, joten jätän suosiolla syksyn reissujen miettimisen jonnekin kesään..

Oletteko te jo tehneet reissusuunnitelmia tälle vuodelle? Entä onko joku muu tulossa viikonloppuna Matkamessuille?

6 kommenttia:

 1. Vitsi miten ihania reissuja edessä, mulle tuli nyt matkakuume! Olisin itsekin halunnut hyödyntää noita matkamessujen tarjouksia Geneven lippuja varatessani, mutta tarkat päivämäärät eivät harmikseni vielä ole tiedossa... Kroatia on tosi kaunis maa, kävin itse syksyllä Splitissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, toivottavasti bongaat jotkut muut halvat lennot! Monet ovat kyllä kehuneet Kroatiaa, mun odotukset on korkealla :)

   Poista
 2. Ainoa varmistunut reissu tällä vuodelle suuntautuu meilläkin Kroastiaan. Huhtikuussa viikon pakettimatka ilman mitään säätöä kuulostaa lapsien kanssa matkustavalle loistavalta vaihtoehdolta.:D

  Toukokuussa reissataan Rukalle juoksemaan ja kesäkuun lopussa ekäpä Alpeille vaeltamaan. Kesälomalla (en tiedä vielä milloin sen pidän) tahdon taas Norjaan. Pakko päästä Lofooteille ja myös Trolltunga houkuttelisi!

  Matkamessuille olisin halunnut mutta lapset on taas olleet kuumeessa keskiviikosta asti joten ei tarvitse lähteä minnekään. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä kuulostaa teidän suunnitelmat! JA viikon pakettimatka tekee varmaan hyvää ;) Siellä on varmaan hyvää silloin kun täällä vielä ihan alkukevät! Ja Lofooteille suositus ehdottomasti!

   Poista
 3. Mostar ja Kotor aikas hyvät vaihtoehdot otitte suunnitelmiin ;) NE ON AIVAN IHANIA PAIKKOJA :)Kotorissa must see kotorinlahti ylhäältä ja vanha kaupunki. Mostar siellä oli paljon myynnissä tuliaisina metallisia koriste-esineitä. Ps. sateella kannattaa varoa Mostarin kalkkisiltaa, todella liukas silloin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kiva kuulla :) Jenna onkin Kotorissa käynyt ja kuulemma tuonne ylös on pakko kiivetä ;) Mostarissa varmaan yksi yö riittää?

   Poista