torstai 11. tammikuuta 2018

Luzern, Sveitsi

J: Paluu Sveitsiin! Reissusta alkaa olla jo melkein kolme kuukautta, mutta edelleen on postaamatta muutamia mun suosikkikuvia. Jatketaan nyt vaikka Luzernilla, joka yllätti meidät kauneudellaan ihan totaalisesti..

Luzern on kaunis, vanha kaupunki keskellä Sveitsiä, Luzern-järven rannalla, Alppien ympäröimänä. Kaupungin läpi virtaa Reuss-joki, joten upeilta maisemilta ei voi välttyä..


Otimme aamulla aikaisin Zurichista junan Luzerniin, josta jatkoimme kätevästi Pilatukselle. Matka Zurichistä Luzerniin kesti noin 1,5h, mutta aika meni yllättävän nopeasti siistillä sveitsiläisellä junalla. Menomatkalla ostimme rautatieasemalta vain pikaisesti jatkoliput Pilatukselle, mutta takaisin tullessa meillä oli aikaa ihastella kaupunkia. Haimme kaupasta hieman evästä ja istuimme järven rantaan syömään. Mihin vain katsoikaan, näkyi vettä, lumihuippuisia vuoria tai vanhoja rakennuksia. Eli juuri niitä maisemia, joita rakastan!

Luzernin pieneen keskustaan mahtuu paljon siltoja. Niistä tunnetuin on mahtava kapellbrücke, joka ylittää Reussjoen. Silta on katettu ja kattoon on maalattu mielenkiintoisia maalauksia kaupungin historiasta. Toinen mieleen jäänyt kohde oli näköala Museggmauerilta alas kaupunkiin, järvelle ja vuorille. Kaunis ruska kruunasi nämä maisemat. Sitä ehti jo unohtaa, kuinka kaunis syksy Sveitsissä oli..


Näin jälkikäteen ajatellen olisi hyvin voinut viettää Luzernissa yhden yön. Kaupungissa olisi varmasti riittänyt ihmeteltävää. Lisäksi Pilatuksen lisäksi Luzernista pääsee kätevästi Riggille, joka on toinen korkea vuori ihan siinä lähettyvillä.

Nyt vierailu oli vain pintapuolinen raapaisu kaupunkiin, mutta ehkä joskus palaan sinne takaisin?  Maailmassa on niin paljon upeita paikkoja, että en tiedä miten ehdin joka paikkaan!

Ps. Jos muuten kiinnostaa matkailu, niin mun instagramissa on vielä tämän päivän aikaa osallistua matkamessuille. Käykää  pikaisesti kurkkaamassa @jenniemin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti