tiistai 2. tammikuuta 2018

joulukuun kilometrit + elämäni pisin lenkki

J: Vuoden toisen päivän kunniaksi vähän treenijuttuja! Nyt kun päätös maratonista on lyöty lukkoon, myös juoksu tulee taas näkymään täällä blogissa entistä enemmän. Ajateltiin joka kuukausi tehdä pieni yhteenveto kuukauden juoksukilometreistä ja muutenkin kirjoitella vähän fiiliksistä. Kirjoitin viimeksi meidän syksyn kilometreistä, postauksen voi lukea täältä. Silloin totesin, että syksyllä olen ehtinyt juosta ihan liian vähän. Joulukuu oli jo kilometrien mukaan vähän parempi kuukausi, mutta silti pitäisi tänä vuonna löytää enemmän aikaa juoksulle..


Joulukuussa ei ollut korispelejä ja oli ylimääräisiä lomapäiviä, joten tuli juostua ihan kivasti. Kilometrejä kertyi yhteensä 84,3. Lenkkejä oli yhteensä yhdeksän. Lyhyin oli vaja neljä kilometriä ja pisin 30,2km! Eli siis joulukuussa tuli juostua vähän vahingossa elämäni pisin lenkki. Lähdettiin vuoden toiseksi viimeisenä päivänä Riikan kanssa juoksemaan pk-lenkkiä ajatuksella, että "jos juoksisi 20.18km uuden vuoden kunniaksi". No, matkaa kertyi reilu kymppi enemmän ja täytyy myöntää, ettei moneen aikaan ole ollut yhtä hyvä juoksufiilis. Meillä on monesti ongelmana se, että juostaan pitkiä lenkkejä liian nopeasti ja liian korkeilla sykkeillä. Nyt saatiin pidettyä vauhti ihan koko lenkin samana, 6:33min/km. Siihen olen tyytyväinen. Sykekin pysyi melko matalana ja kertaakaan ei oikeastaan tullut sellainen fiilis, että olisi halunnut lopettaa juoksemisen.


Mä huomaan heti omassa kropassa sen, että on ollut lomaa, ei ole stressiä ja on saanut nukkua kunnolla. Treenit - niin juoksu kuin salitreeni - on sujunut hyvin ja fiilis on koko ajan ihan loistava. Se laittaa miettimään, että pitäisikö tehdä arjessa jotain toisella tavalla? Suurin ongelma on tällä hetkellä ehkä uni, tiedän nukkuvani liian vähän arkena. Siksi yritänkin kiinnittää siihen jatkossa enemmän huomiota. Eli uuteen vuoteen on kaksi tavoitetta: enemmän unta ja enemmän juoksua!

Saa muuten linkkailla jos tiedätte jotain hyviä netistä löytyviä juoksuohjelmia maratonille! Niitä on aina kiva tutkia ja ottaa vinkkejä omiin treeneihin.

2 kommenttia:

  1. Huh miten pitkä lenkki! Hyvä jos itse jaksan juosta kilometrin läkähtymättä :D Noh, minun tavoite tälle vuodelle onkin parantaa aerobista kuntoa, kun nyt pääpaino on ollut tuossa salitouhussa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, siitä mäkin olen joskus aloittanut ;) Tsemppiä treeneihin!

      Poista