sunnuntai 21. tammikuuta 2018

fiilis kolmen kahvikupin jälkeen

J: Huomenta! Sunnuntai - viikon toiseksi paras päivä. Lauantai on tietenkin paras, mutta sunnuntaissa on myös hyvät puolensa. Esimerkiksi aamut. Sunnuntaiaamuisin saa yleensä syödä ihan rauhassa aamupalan, lukea lehden ja juoda kahvia. Pitkien yöunien jälkeen aivot toimivat ja energiaa riittää koko kropassa.


Parin kahvikupin jälkeen tulee yleensä sellainen olo, että pystyn mihin tahansa! Mulla aamut ovat aina olleet "luovaa aikaa" ja esimerkiksi gradua kirjoitellessa olin aina tehokkaimmillani aamupäivällä. Samoin yllättävän moni täällä blogissa ilmestynyt teksti on syntynyt myös aamulla, aika usein juuri lauantaina tai sunnuntaina. Arkisin monesti vaan muokkaan luonnokset julkaisu kuntoon ja painan julkaise-nappia.

Nyt työelämässä aamujen tehokkuus on kadonnut kokonaan. Arkiaamuisin mulla on yleensä todella kova kiire. Ensin kiire töihin ja sitten tehdä loput valmistelut päivää varten. Välillä kaipaan paljon niitä aamuja, jolloin voin juoda aamukahvin rauhassa, avata koneen ja kirjoittaa. Kaipaan jopa sitä gradun kirjoittamista ja sen tuomaa vapautta! Olenkin yrittää aikatauluttaa aamuni niin, että mulla olisi töissä aamulla aikaa ihan rauhassa istua alas ja tehdä suunnitelmia. Silloin saan parhaat ideat ja kasattua omat ajatukset.


Onneksi välillä on kuitenkin näitä aamuja, kun ei ole kiire minnekään. Voi juoda kahvia, olla yliaktiivinen, kirjoittaa blogia, lukea blogeja, suunnitella elämää ja haaveilla. Niin kuin tänään!  Kohta mä kuitenkin laitan koneen kiinni ja lähden ulos purkamaan energiaa. Illalla onkin taas pitkästä aikaa koripallopeli. Niin kiva päästä taas pelaamaan!

Mikä on teidän mielestä päivän tehokkain aika?

6 kommenttia:

 1. Täällä ihan sama, että aamut on parasta kirjoitusaikaa! ☺️Kivaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti tästäkin sunnuntaista tulee kiva ;)

   Poista
 2. Rennot ja hitaat aamut on kyllä parasta! :) Mutta myöskin minä olen aamusta tehokkaimillani. Opiskelujututkin starttaan miltei heti aamusta herättyäni ja silloin kulkee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monella taitaa siis olla tuo sama. Kenties yöunien jälkeen aivot toimivat parhaiten.

   Poista
 3. Mulla aamupäivät on tehokkaimpia! :) sillon kans sitä gradua huvittaa kirjottaa ;)

  VastaaPoista