lauantai 2. joulukuuta 2017

syksyn kilometrit

J: Joulukuu koitti ja ajattelin tehdä pienen katsauksen syksyn lenkkeilyihin. Eihän se mikään yllätys ole, että mitä pidemmälle syksy menee, sitä pienemmäksi kuukausittaiset kilometrin muuttuvat. Vielä elokuussa tuli juostua yli sata kilometriä, syyskuussa jo vähemmän ja lokakuu olikin sitten ihan pohjat.. 

Palataan hieman ajassa taaksepäin..


Syyskuussa kilometrejä kertyi 65,3. Syyskuussa oli paljon kaikkea ohjelmaa. Oli esimerkiksi koriksen em-kisat, mökkeilyä, päivät venyivät töissä vanhempainvarttien takia ja muutenkin tuntui, että syyskuu meni ihan yhdessä hujauksessa. Syyskuun pisin lenkki oli 12,5km ja lenkkejä oli yhteensä 8, eli pari lenkkiä viikossa.

Lokakuussa juoksin vaivaiset 45,6km.  Lokakuussa oli kuitenkin loma ja Sveitsin reissu. Siellä tuli käveltyä paljon! Lokakuussa tuli myös ensilumi ja salilla tuli siitä syystä viihdyttyä entistä enemmän! Korispelejä ei voi syyttää edes noin huonosta juoksukuukaudesta, koska lokakuussa oli vain kaksi peliä. Lokakuun pisin lenkki oli 26km, eli sen lisäksi tuli juostua vain kolme lyhyttä lenkkiä. 

Marraskuu näytti myös huonolta juoksun suhteen, sillä joka sunnuntaiksi oli merkitty korispeli. Juoksua tuli kuitenkin 51,3km yhteensä. Marraskuun pisin lenkki oli 15,5km. Marraskuun lenkit oli kaikki peruskuntoharjoittelua ajatellen oikein hyviä, sillä sykkeet pysyivät matalalla ja vauhti oli hidas.


Yhteensä 162 kilometriä syksyn aikana. En voi sanoa, että olisin tyytyväinen. Tästä on kuitenkin vain yksi suunta, eli kilometrimäärät nousuun! Joulukuussa olisi tavoitteena juosta taas hieman enemmmän. Meillä on nyt melkien kahden kuukauden tauko korispeleistä. Treenejä toki on ja salillekin haluan ehtiä, mutta silti toivon (ja uskon), että ehtii myös juosta vähän enemmän. Tällä hetkellä toki toivon myös, että pystyisi treenata korista vielä enemmän ja kovempaa. Hävittiin tiukasti syyskauden vika matsi ja jäi vähän harmittamaan. 

Pian pitäisi alkaa jo suunnittelemaan ensi kevään ja kesän juoksutapahtumia. Jos tällä menolla pystyn jatkamaan niin ei tule ongelmia selvitä maaliin puolimaratonilla, mutta menisikö jo se kokonainen? Jään pohtimaan sitä..


Heitelkää te vinkkejä, missä kannattaisi ensi vuonna juosta? 

2 kommenttia:

 1. Mä olin mukana marrasputkessa (vähintään 25 minuuttia juoksua jokaisena marraskuun päivänä), jonka aikana sain kasaan 272,2km. Marraskuussa tuli juostua enemmän kuin koko menneen vuoden aikana yhteensä (tammikuusta lokakuuhun) - eli aaaaika paljon! ☺

  Mutta vähempikin riittää, aivan varmasti! Jokainen juostu kilometri on kuitenkin plussaa ja voittaa mennen tullen vaikkapa sohvalla löhöilyn. ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, toihan on loistava kilometrimäärä! Toivottavasti innostus jatkuu vielä putken jälkeen :)

   Poista