tiistai 5. joulukuuta 2017

#joogavuosi2017 - miten meni?

R: Muistatteko kun kirjoitin tammikuussa, että tästä tulee #joogavuosi2017? Vannoin itselleni (ja teille tässä postauksessa), että jatkossa muistan kehonhuollon. Ostin koko vuodeksi käyttöoikeuden Yogaiaan ja varsinkin tammikuussa joogailin ja rullailin tosi ahkerasti - jopa monta kertaa viikossa. Alkuinnostuksen jälkeen joogailu on jäänyt vähän vähemmälle, mutta (aluksi) ei kuitenkaan jäänyt kokonaan! Ehkä noin kesään saakka tein viikottain ainakin yhden joogatunnin Yogaista ja lisäksi tein kehonhuoltoa omatoimisesti. Nyt sitten on käynyt se, mitä pelkäsinkin. Yogaian olen tainnut avata viimeksi syyskuun alussa.


Mutta! Puolustaudun sillä, etten enää saa noista ohjatuista joogatunneista irti yhtä paljon, kun aluksi. Toki ne ohjatut tunnit olisivat hyödyllisiä, mutta toisaalta olen ottanut niistä hyvin inspiraatiota omaan tekemiseen. Kehonhuolto ei siis ole jäänyt ihan kokonaan, mutta ohjatut tunnit kyllä. Syytän taas ajanpuutetta. Työt, korisjutut, treenit.. Eihän tuo Yogaian avaaminen ja ohjatun tunnin tekeminen veisi kun puolisen tuntia, mutta silti se on jäänyt. Aina on jotain "tekosyitä" - jos ei ole liian kiire niin sitten on esimerkiksi tabletista akku loppu..

Vaikka omatoiminen venyttely ja joogailu on tietenkin parempi kun ei mitään, aion silti yrittää muistaa tuon Yogaiankin. Aina ei pitkille ohjatuille tunneille ole aikaa, mutta useimmiten sitä aikaa voisi järjestää edes kerran viikossa tai parissa.  Toki myös lyhyet venyttely- ja jooogahetket on hyviä - joskus ihan vaan muutama aurinkotervehdyssarja aamuisin saa veren kiertämään kropassa ja virkistää mieltä. Olenkin nyt viime kuukausina yrittänyt edes viikonloppuisin aloittaa aamut lyhyellä joogahetkellä. Olen laittanut kahvin tippumaan, muutaman hyvän biisin soimaan ja edes niiden ajan olen tehnyt simppeleitä liikkeitä. Se on hyvä keino herätellä kroppaa varsinkin silloin, kun on tiedossa kovempi treeni saman päivän aikana. Kun on luonnostaan ihan hemmetin kankea kuten minä, eikä varsinaisesti nauti kehonhuollosta, on entistä tärkeämpi tehdä sille aikaa! Kun suurin osa treeneistä on melko kovatempoisia, huomaan kyllä kropassa sen milloin riittävä venyttely ja kehonhuolto on unohtunut..


Mä en varmaan ikinä opi nauttimaan kehonhuollosta ja joogasta samalla tavalla, kun kovemmista treeneistä ja itsensä haastamisesta salilla, mutta ei se silti sitä tarkoita, etten sitä tekisi. Enhän mä siivoamisestakaan pidä (suorastaan vihaan sitä), mutta silti sitä teen. Ja jälkikäteen on hyvä fiilis - pätee myös kehonhuoltoon ja joogaan! Pois sieltä mukavuusalueelta, edes hetkeksi! Ehkä jatkan tämän saman tavoitteen kanssa myös ensi vuonna.

Ps. Tämä postaus on ollut luonnoksissa kesästä asti. Silloin oli tarkoitus kirjoittaa miten alkuvuoden osalta on sujunut, mutta tästä tulikin nyt samalla koko vuoden yhteenveto. Ups..

4 kommenttia:

 1. Itsellänikin jooga on jäänyt nyt loppuvuodesta vähemmälle. Oma kroppani on kuitenkin sen verran tottunut säännölliseen kehonhuoltoon että reakoi alaselän tulehduksella kun istuin pitkään huonoissa asennoissa enkä auttanut kehoa palautumaan niistä. Nyt olen taas yrittänyt päivän päätteeksi tehdä muutaman liikkeen ja tammikuussa suuntaan taas ohjatuille tunneille.💪

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja ehkä se on ihan tavallista, että joskus jotkut harrastukset hetkeksi jää ja sitten taas palaa arkeen :) Jooga kuitenkin tekee hyvää!

   Poista
 2. Minullakin oli joskus 3kk kokeilujakso tuonne, mutta en avannut kyllä kovin monta kertaa, ei vaan muka ollut aikaa jne.
  Mutta olen todennut jo aikoja sitten, että minä en ole kotitreeni ihminen, mun täytyy lähteä kotiovesta ulos ja jonnekkin muualle liikkumaan, vaikka kuin olisi helppoa ja nopeaa tehdä esim. kotona joku treeni, mutta ehkä vika onkin juuri siinä että se on liian helppoa? (ja tylsää...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis mäkään en ole oikeastaan kotitreenaaja, mutta tiedän etten mielelläni menisi ohjatulle jooga/kehonhuoltotunnille mihinkään. Sitä siis ihan mielelläni joskus teen kotona! Kunhan vaan löytäisi aikaa ja motivaatiota edes hieman lisää.

   Poista