lauantai 18. marraskuuta 2017

missä tulikaan käytyä.. eli matkavuosi 2017!

R: Nyt on aika perinteisen matkapostauksen! Eli aika tehdä pieni kurkkaus menneen vuoden reissuihin.. Vuoden 2016 matkapostaus löytyy täältä. Jos 2016 oli reissujen osalta hyvä, niin oli myös tämä vuosi ihan mielettömän onnistunut! Monta toteutunutta unelmaa ja samalla monta uutta haavetta.. Tämän vuoden juttu oli road tripit, joita tuli tehtyä kaksikin, toinen jenkeissä ja toinen Norjassa.Helmikuun lopulla otettiin suunnaksi San Francisco, josta olin haaveillut pitkään. Oltiin ostettu lennot San Franciscoon ja takaisin, mutta päätettiin että halutaan mennä käymään myös Los Angelesissa. Varmaan suurin syy LA:n visiitille oli Lakers-San Antonio Spurs, joka siellä pelattiin just meidän reissun aikana. Haluttiin NBA-matsiin ja koska Teemu on Spurs-fani, päädyttiin ostamaan liput tuohon peliin. Oltiin ensin muutama päivä San Franciscossa, sitten pari yötä Los Angelesissa, yksi yö Montereyssä ja vielä muutama yö SF:ssä. Ihan hyvin ehdittiin nähdä kaikkea Oscar-huumasta alkaen ja eniten jäi harmittamaan, että Highway 1:n varrella oli mutavyöryjä, jonka vuoksi jouduttiin ajamaan "tylsempää" reittiä paikoitellen.. Noh, ainakin jäi jotain seuraavallekin reissulle! 


Meillä oli jenkeistä tullessa yhden yön stoppi Kööpenhaminassa, oli kiva ottaa vielä pieni breikki arjesta ennen kotiin paluuta. Kierreltiin Nyhavnin ja keskustan alueella, käytiin syömässä ja nukuttiin kivassa lentokenttähotellissa. Yhden yön vaihtoaika lentojen välissä olikin ihan jees! Mulla tosin jäi Kööpenhaminasta parhaiten mieleen se, että jouduin ostamaan uuden takin. Olin SF:stä lähtiessä fiksuna pakannut takkini ruumaan menevään laukkuun ja unohdin kentällä ottaa sen sieltä.. Kööpenhaminassa oli maaliskuun alussa hieman eri sää kun San Franciscossa ;)


Kesäkuun alussa olikin taas perinteinen Lontoon ja St Albansin reissu. Lontoo oli yhtä ihana kun aina, säät suosi ja St Albansin puolimaraton oli hikisin ikinä! Huh, oli kyllä yksi mun tuskaisimmista juoksuista.. Saatiin tuolla reissussa onneksi nauttia lämmöstä, kun Suomessa ei pahemmin kesäkuussa helteitä ollut. Käytiin myös Greenwichissä, jossa en ollutkaan aiemmin käynyt, vaikka Lontossa on yli kymmenen kertaa tullut käytyä.. Samalla tuli käveltyä Thamesin ali tunnelia pitkin, oli muuten hieman kuumottava kokemus!


Lontoon reissun jälkeen en montaa päivää ehtinyt kotona olla, kun jo lähdettiin äitin ja Jennan kanssa risteilylle Visbyyn. Ollaan kaikki luettu Visbyyn sijoittuvia dekkareita, joten haluttiin päästä näkemään Gotlantia ja Visbyä. Tuollainen risteily oli helppo, yhden päivän aikana ehti nähdä yllättävän paljon. Lisää meidän reissusta voi lukea täältä ja täältä.


Lofoottien reissu tyttöjen kanssa oli ehdottomasti koko vuoden odotetuin. Odotin sitä sekä hyvässä että pahassa! Ajaminen kapeilla teillä asuntoautolla vähän pelotti, mutta toisaalta odotin kaikkia perillä odottavia upeita maisemia. Ja oli kyllä mielettömän onnistunut reissu. En vieläkään keksi mitään huonoa tuosta reissusta. Okei, ehkä se, että piti lähteä niin äkkiä takaisin. Helposti tuolla olisi pari viikkoa saanut kulumaan. Kaiken lisäksi meillä kävi mieletön tuuri säiden suhteen - lähes koko matkan aurinkoa pilvettömältä taivaalta. Mä niiiin haluan tuonne suunnalle uudelleen ensi kesänä. Okei, haluan aika moneenkin paikkaan, mutta pohjois-Norja (ja Ruotsi) ovat aika korkealla mun listalla.. Kaikki Lofootti-postaukset löytyvät täältä.


Tämän matkailuvuoden kruunasi Zurichin reissu, joka oli myös kaikin puolin onnistunut. Säät suosi ja maisemat oli upeita. Käytiin Pilatus-vuorella, joten päästiin näkemään vähän alppien tunnelmaa.. Loma oli melko aktiivinen, sopivassa suhteessa ulkoilua, kaupunkilomaa ja hyvää ruokaa! Tästä reissusta ei olla ehditty vielä montaa postausta kirjoittamaan, ainakin tuosta Pilatuksesta on tulossa lähiaikoina lisää kuvia ja fiiliksiä!

Sellaisia reissuja mä tein tänä vuonna. Jenna kävi näiden lisäksi Montenegrossa, siitä löytyy lisää täältä! Ensi vuodelle onkin jo vähän suunnitelmia tehtynä, vuoden ensimmäinen reissu taitaa näillä näkymin olla Lontooseen maaliskuun alussa. Lisäksi innostuin Lofooteista niin paljon, että jonnekin pohjois-Norjan suunnille on pakko taas päästä kesällä. Ihan Suomen lappiinkin haluaisin, sielläkin olisi vaikka mitä nähtävää. Lisäksi viime aikoina New York on alkanut taas houkutella, viimeksi oltiin siellä talvella, nyt haaveilen kesäisestä New Yorkista! Vahvasti alkaa näyttää siltä, että ensi vuonnakin kaikki loma-ajat tulee vietettyä jossain muuallla kun kotona..  

Oletteko te päässeet reissaamaan tänä vuonna?

2 kommenttia:

  1. Ihan liian vähän tuli tänä vuonna tehtyä ulkomaanmatkoja sillä vain Pohjois-Norja tuli koettua ja sekin ihan liian lyhyesti. Siellä tosiaan voisi viettää viikkoja.

    Sitä vastoin vuoden aikana on tullut kierrettyä Suomessa enemmän kuin ennen. Toukokuussa Rukan reissu, heinäkuussa Pallas-Hetta ja lokakuussa Koli. Ihania paikkoja kaikki!

    VastaaPoista
  2. Vau sä ootkin nähnyt maailmaa tänä vuonna tosi paljon! Ihana postausidea muuten :) Mä oon itse pyörinyt vain Englannissa vaihdon vuoksi ja keväällä oltiin Lontoossa vain lomailemassa, ja sen lisäksi tuli käytyä vain Tallinnassa heh :D Ehkä ensi vuonna siis paremmin!

    Elli

    VastaaPoista