tiistai 21. marraskuuta 2017

masentava marraskuu

J: Kello soi 5.45. On pimeää, pukeudun. Syön aamupalaa ja kuuntelen samalla sataako. Ajan töihin ja kuuntelen Aamulypsyä. Juon päivän toisen kupin kahvia ja yritän samalla herätä. Pidän tunnit, valvon välitunnit, käyn syömässä, suunnittelen pari seuraavan päivän tuntia, vastaan Wilma-viestiin ja siivoan vähän luokkaa. Ajan töistä kotiin - taas on pimeä. Tulen kotiin, teen ruokaa, syön ja rojahdan sohvalle selaamaan Instagramia. Vastaan tulee heti useampi Instastory jostan lämpimästä maasta, upeita lomakuvia, vaaleaa hiekkaa ja sinistä vettä.

Iskee kateus, miksen mä voi olla tuolla? Miksi mun pitää olla täällä kylmässä Suomessa räntäsateessa? Olen kateellinen kaikille, jotka voivat ottaa marraskuussa pari viikkoa lomaa ja lähteä jonnekin lämpimään.


Tiedän kuitenkin, että mulla ei ole mitään syytä olla kateellinen. Itse on alani valinnut. Sitä paitsi mullahan oli juuri syysloma ja pian on tulossa joululoma. Kateus on turhaa, mutta voisin silti väittää, ettei Suomesta löydy montaa ihmistä, joka ei olisi kateellinen niille kaikille onnellisille, joilla on mahdollisuus lähteä nyt synkimpään aikaan jonnekin lataamaan akkuja auringossa. Väitän, että se kelpaisi ihan jokaiselle meistä! Vai olenko väärässä?

Sen sijaan, että jäisi sohvalle harmittelemaan, katson ne kaikki ihanat videot läpi, pakkaan kassin ja lähden lämmittelemään korissaliin, ulos lenkille tai muuhun mukavaan paikkaan. Ymmärrän, että kaikki ovat joskus kateellisia toisille, mutta siihen kateuteen ei saa jäädä jumiin. Tee ennemmin omasta elämästäsi mahdollisimman hyvä! Aina täydelliseen päivään ei tarvita valkoista hiekkaa tai sinistä vettä, vaikka se kelpaisikin.. Välillä pienikin juttu voi tehdä päivästä kelvollisen, oli se sitten parinkymmenen minuutin päiväunet tai pari palaa suklaata iltapäiväkahvin kanssa. Tai vaikka haaveilu siitä lomasta. Niiden avulla mä ainakin ajattelin selvitä tästä marraskuun lopusta..

Kertokaas hei mulle hyviä keinoja selvitä pimeimmän ajan yli!

4 kommenttia:

 1. Allekirjoitan! Tämä Suomen pimeä kausi on aina niin pitkä ja kivinen... Ja kyllä, kateellisuuden aallot lyövät yli joka kerta, kun Instan avaan. Miksi niin monet muut loikoilevat siellä valkoisella hietikolla, kun oma päivittäinen valo-annos tulee kirkasvalolampusta..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Onko muuten siitä kirkasvalolampusta oikeasti hyötyä? Olen harkinnut sellaisen hankkimista.

   Poista
 2. Tsempaaminen on välillä todella vaikeaa, etenkin kun kohta on koko ajna pimeää. Mä koetan keksiä kivaa tekemistä viikolle arkipäiviin ja tulevien matkojen kiiltosilmissä sitä jaksaa kummasti elää pimeän kaamoksen yli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Onneksi voi aina suunnitella seuraavia lomia.

   Poista