sunnuntai 5. marraskuuta 2017

kolme viikkoa sitten Uetlibergillä

J: Kolme viikkoa sitten sunnuntaina hypättiin Riikan kanssa junaan Zurichin päärautatieasemalla ja ajeltiin parinkymmenen minuutin junamatka Uetlibergille. Matkalla oli hieman sumua, mutta mitä korkeammalle päästiin, sitä enemmän sumu hälveni ja upeat maisemat alkoivat näyttäytyä pilvien takaa..


Uetliberg on yksi Zurichin lähimmistä vuorista ja se nousee 870m korkeuteen. Oikeastaan siis kyse ei ole vuoresta jos mietitään Sveitsin mittakaavaa, mutta tuon korkuiselle mäelle ei taida olla suomen kielessä oikein vastinetta? Joten puhun siis vuoresta. Uetlibergiltä on komeat maisemat Zurichiin ja Zurich-järvelle, mutta vielä aamusta sumu peitti maiseman. Jotenkin oli kuitenkin jännän näköistä, aivan kuin olisi ollut pilvien yläpuolella! Tuli ihan Lofootit mieleen. Tosin sillä erolla, että tällä kertaa päästiin melkein huipulle saakka junalla..


Koska päästiin liian helpolla ylös, päätettiin lähteä patikoimaan Uetlibergiltä lähteville poluille. Matkoja oli erin mittaisia ja valittiin paikka, jonne oli reilu kahden kilometrin matka. Jossain vaiheessa huomattiin, että oltiin kävelty jo melkein neljä kilometriä upeita maisemia ihastellen, joten harhaan oltiin menty. Se ei kuitenkaan haitannut mitään, sillä maisemat olivat todella hienoja joka puolella. Onnistuttiin esimerkiksi bongaamaan lehmiä, lampaita ja ihanaa ruskaa. Käännyttiin pienen evästauon jälkeen takaisin ja käveltiin lopulta ihan fiiliksissä kauemmalle juna-asemalle, jotta saadaan nauttiman mahdollisimman paljon upeista maisemista!

Suosittelen kyllä tuota Uetlibergiä retkikohteeksi Zurichiin matkaaville. Junalippu maksoi noin 6€/suunta ja matka tosiaan oli lyhyt. Junia kulki usein - niin kuin muuallekin ja junaliikenne oli muutenkin kaikin puolin toimivaa.. Tuonne voi mennä ihan vaan ihailemaan maisemia ja vaikka juomaan kahvit, tai sitten lähteä pidemmälle kävelylle, kuten me tehtiin. Seuraavana reissupäivänä lähdettiinkin sitten vähän kauemmas ja "vähän" korkeammalle vuorelle, mutta siitä lisää toisessa postauksessa! Ja mikäli missasit aiemman Zurich-postauksen, niin se löytyy täältä.

2 kommenttia:

  1. Toinen vinkki: Uetlibergille kannattaa kiivetä jalkaisin, Sihl-alueelta tai Manegg:sta lähtee todella kivoja reittejä (hautausmaiden läheltä).

    VastaaPoista
  2. Oi vitsi mitkä maisemat! Te kyllä reissaatte ihanissa kohteissa! 😍 Joskus ois kiva lukee postaus siitä, miten valitsette matkakohteet ja mistä etitte suositukset esimerkiksi :)

    VastaaPoista