lauantai 7. lokakuuta 2017

tee sitä mitä rakastat (edes osa-aikaisesti..)

R: Mä laskeskelin, että ollaan Jennan kanssa kirjoitettu tätä blogia pian 9 vuotta. Se on melkein kolmasosa mun tähän astisesta elämästä! Ihan hullua. Tässä blogiuran aikana on ollut ylämäkiä ja alamäkiä, joskus tuntuu että olisi parempi lopettaa koko homma, kun tuntuu ettei aika riitä millään bloggaamiseen. Tämä on kuitenkin niin rakas harrastus, että oikeasti en koskaan ole ihan tosissani harkinnut lopettamista. Varmaan sekin päivä vielä tulee, mutta ei vielä.

Nykyään monet taitavat aloittaa blogin sillä ajatuksella, että haluavat menestyä. Monet haaveilevat ammattimaisesta bloggaamisesta ja siitä, että bloggaamisesta tulisi työ. Ehkä yksi salaisuus siihen, miksi me ollaan jaksettu jatkaa tätä niin kauan on se, että ei olla Jennan kanssa kumpikaan koskaan haaveiltu siitä, että blogista tulisi työ. Ei ainakaan tosissamme. Ensimmäisen blogivuoden aikana aloitettiin molemmat opiskelut yliopistossa ja molemmille on tainnut koko ajan olla selvää, että opiskelujen kautta löytyy se työ, josta tulee elanto ja blogi on siinä sivussa harrastus tai korkeintaan osa-aikatyö.

Postaus toteutettu yhteistyössä Ukko.fi:n kanssa


Olisi valehtelua kuitenkin sanoa, etteikö haluttaisi blogin menestyvän. Tietenkin toivotaan, että siellä ruudun toisella puolella on lukijoita. Menestystä ja lukijoita tärkeämpää on kuitenkin se, että voidaan tehdä tätä omilla ehdoilla ja aidosti. Eniten toivon, että voin omilla kirjoituksillani inspiroida muita ihmisiä aktiiviseen elämään tai piristää jonkun päivää. Mutta, sekin olisi valehtelua, jos sanoisin ettenkö ilahdu siitä, että voin tästä blogista joskus hyötyä myös taloudellisesti. Mun talous ei kuitenkaan mitenkään rakennu blogin varaan, ennemmin valitsen sen, että pystyn inspiroimaan ihmisiä aktiiviseen ja liikunnalliseen elämään, kun sen, että saan tästä touhusta rahaa. Joskus aiemmin tuli helpommin tartuttua erilaisiin yhteistyöehdotuksiin, mutta nykyään ollaan kyllä tosi valikoivia niiden suhteen. Nyt kuitenkin ajattelin Ukko.fi:n kanssa yhteistyössä kertoa teille siitä, mitä on kevytyrittäjyys ja miten se liittyy meidän blogiin. Kevytyrittäjyys mahdollistaa sen, että yrittäjyyttä voi helposti kokeilla ilman yrityksen perustamista. Kevytyrittäjyys on tosi kätevää just meidänkin tapauksessa, kun yhteistöistä pitäisi saada laskutettua jotenkin ilman omaa toiminimeä. 


Nykyäänhän erilaisia kevytyrittäjyyspalveluja on aika paljon, mutta monille tutuin taitaa olla Ukko.fi. Me ollaan käytettyä Ukko.fi:tä ja ollaan oltu siihen tyytyväisiä. Kevytyrittäjyys sopii hyvin silloin, kun haluaa esimerkiksi opiskelun tai toisen työn ohella tehdä sivutöitä tai jos haluaa ennen yrityksen perustamista kokeilla yrittäjyyttä helposti ja vaivatta. Eli täydellinen palvelu työssä käyvälle bloggaajalle! Käytännössä homma toimii niin, että toimeksiannosta sovitaan asiakkaan kanssa, bloggaaja tekee työn (eli tuottaa ja julkaisee materiaalin), laskuttaa palvelun kautta ja Ukko.fi maksaa palkan tilille. Laskuttaminen on maksutonta, mutta palkanmaksun yhteydessä palvelumaksua menee 5%. Se on kuitenkin pieni summa siitä vaivasta, jonka kevytyrittäjänä säästää - ei tarvitse perustaa toiminimeä, eikä laskea sivukuluja. Toki sivutuloverokortilla töitä tehdessä veroja menee melko paljon, mutta niinhän se aina on, mikäli tekee kokoaikatyön ohessa toista työtä. 


Kuka tahansa voi alkaa kevytyrittäjäksi. Säkin. Nykyään tosi monet ovat varmasti haaveilleet yrittäjyydestä - yksi sisällöntuottajana, toinen personal trainerina ja kolmas valokuvaajana. Ne, jotka oikeasti uskaltavat hypätä oravanpyörästä ja alkaa yrittäjäksi, ovat kuitenkin edelleenkin harvassa. Ja onhan se ihan ymmärrettävää, harva haluaa luopua vakituisesta työstä ja vakituisesta kuukausipalkasta, jos tulevasta ei ole varmuutta.   Kevytyrittäjänä voikin jo työsuhteessa ollessa tehdä keikkahommia, hankkia kontakteja ja testata, olisiko omille palveluille (mitä se ikinä onkaan) tarvetta. Tai sitten voi meidän tapaan hyödyntää esimerkiksi Ukko.fi:tä ilman aikomustakaan alkaa kokoaikaiseksi yrittäjäksi. Vaikka never say never, eihän sitä tiedä mistä itsensä vielä löytää! Ei musta ammattibloggaajaksi ole, mutta ehkä mä alan vielä joskus yrittäjäksi jollekin muulle alalle. Parasta tässä elämässä onkin se, että mikään ei koskaan ole varmaa ja kaikki on mahdollista.  

Muistakaa, kaikki on mahdollista!

4 kommenttia:

 1. Hyvä ja informatiivinen postaus! :) Ite teen kaiken sivutuloverokortilla, miulla ei oo päätuloverokorttia ollenkaan eli kaikille töille on sama prosentti :) Se on ihan hyvä, kun ei mee sitten älyttömiä summia, kun teen monessa paikassa töitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toi on kyllä kätevä kun tekee montaa työtä, että voi tehdä sivutuloverokortilla.

   Poista
 2. Mielenkiintoinen postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti tästä on monille hyötyä!

   Poista