perjantai 20. lokakuuta 2017

Miksi kannattaa matkustaa Zurichiin?

J: Nyt ollaan kotiuduttu Sveitsistä ja täytyy kyllä myöntää, että reissu meni vielä paremmin mitä osasin toivoa. Sveitsi ei ole varmaan perinteisin kohde kaupunkilomalle. Monet (minäkin vielä pari kuukautta sitten) ajattelevat varmasti, että siellä on kallista, eikä ole muuta tekemistä kuin laskettelu tai patikointi! Väärin! Toki Zurich oli melko kallis kaupunki, mutta moni asia oli siellä oli niin hyvin, että siitä voikin vähän maksaa. Keräsin vähän syitä, miksi meidän mielestä kannattaa matkustaa Zurichiin..


Kaikki toimii. Jo lentokentällä huomasi, että esimerkiksi junaliikenteeseen on panostettu. Junia kulkee usein, ne ovat ajoissa ja liput saa kätevästi automaateista, joita on paljon. Lisäksi infotauluja on joka paikassa ja kuulutukset tulevat englanniksi. Ei tarvinnut turhaan miettiä onko menossa oikeaan paikkaan. Lisäksi esimerkiksi kaupoissa oli itsepalvelukassoja, joka paikassa voi käyttää lähimaksua, yleisiä vessoja oli paljon, ihmiset puhuivat hyvin englantia yms. Pieniä tärkeitä juttuja, jotka tekevät lomasta sujuvamman.

Zurichista on hyvät mahdollisuudet lähteä muualle Sveitsiin tai lähialueille ulkoilemaan ja vaikka tutustumaan Alppeihin!

Monipuolisuus. Zurichistä löytyy kaikille jotain. On järvi, vuorimaisemat, vanhaa kaupunkia, kauppoja, museoita, ravintoloita, ulkoilumaastoja.. Vaikka kaupunki on melko pieni, ei meillä ainakaan tullut aika pitkäksi siellä!


Kauniit maisemat. Joka paikassa oli vanhoja rakennuksia, korkeita vuoria tai vettä.. Just sellaisia elementtejä, joista tykkään kaupungeissa!

Sopivan kokoinen. Joka paikkaan oli oikeastaan kävelymatka. Jos ei halua kävellä pidempiä välimatkoja, voi hypärä ratikkaan tai bussiin, joita kulki myös todella hyvin.

Hyvä ruoka. Me juustojen ystävinä käytiin pariinkin otteeseen kaupasta ostamassa hyvää sveitsiläistä juustoa ja tuoretta patonkia piknikille. Ihan parasta! Myös ravintoloita löytyi joka makuun. Kaupungista löytyy esimerkiksi maailman vanhin kasvisravintola.

Aurinko. No okei, ei sielläkään aina paista. Meillä kävi kuitenkin todella hyvä tuuri säiden suhteen ja koko viisi päivää paistoi aurinko lähes pilvettömältä taivaalta ja lämpömittari nousi parhaimmillaan +22 asteeseen. Ihana saada kesä hetkeksi takaisin.

Tiivistettynä voin sanoa, että ihan mahtava reissu! 

4 kommenttia:

 1. Kuulosta käymisen arvoiselta paikalta.:)

  VastaaPoista
 2. En ole ikinä kuullut paikasta, mutta vaikuttaa oikein kivalta kohteelta :) Etenkin kaikki nuo pienet jutut, joiden ansiosta matkailu on mukavampaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti tutustua jos et ole kuullut! :)

   Poista