torstai 12. lokakuuta 2017

arjesta ja lomastaR: Mä etsin tänään aamulla tunnin (!!) työavaimiani. Onneksi kurkkasin laukkuun ennen lähtöä, etten huomannut avainten puuttumista vasta työpaikan pihalla. Eilen en ollut töissä toimistolla, vaan toisessa toimipisteessä, joten tiesin etteivät avaimet odota toimistolla. Viestittelin muutaman työkaverin kanssa, eikä avaimia löytynyt sieltä, missä eilen olin. Ne eivät myöskään olleet autossa, repussa, takin taskussa - niitä ei tuntunut löytyvän mistään. Sen jälkeen kun olin lähes tunnin etsinyt niitä, päätin vielä toisen kerran katsoa sohvatyynyn alta. Ja sieltä se avainnippu löytyi, kivasti maastoutui sinne tumman sohvan uumeniin. Onneksi löytyi, mietin jo miten selitän töissä että olen kadottanut kahden eri toimipaikan avaimet.. Mutta aika paljon kyllä huonoa tuuria oli matkassa, että ne avaimet päätyivät sinne sohvatyynyn alle. 

Miksi nyt sitten kirjoitan tästä aiheesta? Koska se on hyvä esimerkki siitä, miten loman tarpeessa olen. Se ei ole yhtään mun tapaista. Mähän en siis normaalisti ikinä kadota avaimiani tai oikeastaan mitään muutakaan tärkeää. Olen kaksi kertaa koko elämäni aikana unohtanut avaimet kotiin ja mulla on aina kaikki tarvittava mukana. Pidän aina huolen tavaroistani. Syksy on kuitenkin viime viikkoina yllättänyt - olen ollut tosi väsynyt  ja töissä on ollut kiire. Vapaa-ajallakin on välillä ollut kiire, olen haalinut taas liikaa kaikkea tekemistä itselleni. Vaikka tykkään harrastuksistani ja nautin niistä, olen huomannut kaipaavani pientä breikkiä arjesta. Pimeys ja sade ovat vieneet ihan liikaa energiaa. Olen ollut väsynyt ja huonolla tuulella. Onneksi lauantaina aamulla aikaisin otetaan Jennan kanssa suunnaksi Zurich! Sveitsiin on luvattu ihanan kesäistä säätä, yli 20 astetta lämmintä ja aurinkoa. Niin parasta, se on just sitä mitä kaipaan. Uutta kaupunkia, johon tutustua, ulkoilua, rentoa oleskelua, hotelliaamiaisia, pitkiä yöunia ja aurinkoa..

Mun mielestä kaikkien pitäisi pitää vähintään 2-3 kuukauden välein pieni loma omasta arjesta. Mä ainakin kaipaan säännöllisesti irtiottoa arjesta, vaikka arki pääosin onkin mukavaa. Tykkään (ainakin useimmiten) mun työstä, harrastuksistani, arjestani ja elämästäni. Silti pystyn antamaan paljon enemmän ja olemaan mukavampi ihminen, kun siitä kaikesta pääsee hetkeksi pois ihan toiseen ympäristöön. En tarkoita, että aina pitäisi matkustaa ulkomaille, mutta tekee hyvää päästä pois kotoa tutuista rutiineista. Joskus riittää, että lähtee vaikka päiväksi tai pariksi mökille tai kaverin luo toiseen kaupunkiin. Oletteko te huomanneet saman? Mä lähden nyt tuulettamaan ajatuksiani tuonne ulos vesisateeseen pienelle lenkille. Tässä asiassa en anna syksyn lannistaa, mähän juoksen lenkkini vaikka sataisi!

2 kommenttia:

  1. Tunnistan tuon kuvaamasi väsymyksen. Itselläni on jäänyt kahvinkeitin päälle neljä kertaa muutama viikon sisällä, ennen sitä ei ole tapahtunut koskaan. Ihanaa reissua Zürich on kaunis kaupunki, olin siellä au pairina muutama vuosi sitten!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos (vähän jälkikäteen..). Zurich oli ihana, oli varmaan mahtava asua siellä!

      Poista