perjantai 15. syyskuuta 2017

viisi asiaa, jotka teen joka päivä

J: Nyt kun arki on taas täällä ja kesä vain lämmin muisto, rutiinit ovat palanneet elämääni. Ei enää jäätelöä lounaaksi, kahden tunnin päiväunia tai viiniä arki-iltoisin! Nyt pitää vielä kuukausi sinnitellä seuraavaan lomaan. Mulle on tässä alkusyksyn aikana - tai oikeastaan jo kolmen työvuoden aikana - muodostunut tietyt rutiinit, joita toistan päivästä toiseen.  Niiden avulla jaksaa paljon paremmin ja välillä tuntuu kuin arki rullaisi ihan itsestään.

Ajattelin nyt jakaa muutaman mun rutiinin, joka toistuu arjessani päivästä toiseen.


Herää aina samaan aikaan.  Mulla alkaa aina tunnit kasilta tai ysiltä. Herään silti oikeastaan joka aamu viimeistään 5.45, koska olen huomannut sen parhaaksi ajaksi mulle. Ehdin silloin aamulla käydä hyvin suihkussa, syödä aamupalaa, juoda kahvia ja lukea lehden. Työmatkaan menee aikaa vaja tunti ja silloin mulla onkin tapana käydä päivä vielä läpi ajatuksissani ja työpaikalle päästyä olen jo ihan hereillä ja valmiina uuteen päivään. Ysin aamuisin on sitten aikaa vielä tarvittaessa suunnitella lisää ja kasin aamuisin hypppään heti luokan eteen.

Syön kunnon aamupalan, lounaan ja päivällisen.  En voisi aloittaa päivää ilman kaurapuuroa. Sekoitan joukkoon aina ruokalusikallisen chian siemeniä, teelusikallisen opti-camu jauhetta ja paljon marjoja - niin pakastettuja kuin kuivattujakin. Puuron lisäksi syön yleensä joko kananmunaa tai pähkinöitä ja juon kahvia maidolla. Joka aamu. Töissä syön lounaan ja kotona heti päivällisen. Myös iltapalan syön päivästä toiseen. 


Olen yksin. Kun joutuu töissä olemaan ihan 101 prosenttisesti sosiaalinen lähes kokonaan, pelaa joukkuepeliä ja elää muutenkin aktiivista elämää, kaipaa kyllä välillä sitä omaa aikaa. Mun oma aika on aina oikeastaan sitä kun ajan autolla työmatkat. Olen oppinut tässä pian kahden vuoden aikana nauttimaan siitä. Kuuntelen yleensä aina musiikkia ja Aamulypsyä - ihan parasta!

Otan power napit. Jos töiden jälkeen väsyttää, nukun. En kuitenkaan mitään parin tunnin päikkäreitä, vaan 20 minuuttia. Laitan aina herätyksen ja jätän puhelimen niin kauas, että joudun nousemaan sängystä (tai sohvalta) sammuttakseni sen. Harvoin sitä sitten jatkaa enää unia. Aina en edes nukahda, mutta tulee ainakin levättyä. Usein se jo piristää!

Luen. Aamulla luen aina sanomalehden ja melkein aina myös jotain muuta painettua, esimerkiksi lehtiä ja kirjoja. Lisäksi päivittäin tulee luettua joko koneelta tai mobiililaitteista muiden blogeja, uutisia tai artikkeleja. En kuitenkaan voisi lukea vain näytöltä, vaan haluan yhä edelleen tavallisia kirjoja!

Mitä rutiineja teillä on arjessa?

8 kommenttia:

 1. Herään myöskin joka aamu klo 6.00, meikkaan, herätän lapset, syön aamiaisen, vien lapset hoitopaikkoihin ja ajan töihin. Töissä klo 8-9 välisenä aikana juon noin 3 kuppia kahvia,että saan itseni hereille. 9.30 on kahvitauko, klo 11 tai 12 lounas, 14.30 kahvitauko. Nämä toistuvat joka arkipäivä. Työpäivän jälkeen alkaa kotitöiden teko,ruuanlaitto tai harrastuksiin kuskaaminen,riippuen hieman päivästä. Illalla ennen nukkumaan menoa syön iltapalan ja selaan mitä somessa on tapahtunut.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivalta (tosin kiireiseltä:D) kuulostaa! Olen kade vaan sun kahvitauoista ja lounaista, mulla ei aina niitä ole.. :D

   Poista
 2. Hyviä rutiineja ja tuo aamupalapuuro näyttää tosi hyvältä! Minkälaisia kirjoja luet, pystytkö antamaan mulle jotain vinkkejä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luen yleensä aina dekkareita. Kaikki Jo Nesbon, Kristina Olsonin, Mari Jungstedin, Max Mannerin ja Samuel Björkin ovat ainakin ihan loistavia.

   Poista
 3. Kiva postaus! Rutiinit kunniaan!! :) Mäkin ihailin sun aamupalapuuroa. Kun täällä vähän viilenee, voisin myös siirtyä aamupalalla puuroon. Viime aikoina olen syönyt aamupalalla aina kananmunia, marjoja, hedelmiä. Hyvää sekin, mutta vaihtelu virkistää! :) Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäsit :) Sunkin aamupala kuulostaa hyvältä!

   Poista
 4. Kiva postaus! Kyllähän ne on just ne arjen perus rutiinit, jotka on oikeasti tosi tärkeitä ja auttaa jaksamaan :)

  VastaaPoista