keskiviikko 27. syyskuuta 2017

syksy ja treenitR: Jenna kirjoitteli jokin aika sitten rutiineista ja kesän jälkeen rutiinit ovat palaneet mun arkeen myös. Kesällä meno oli jotenkin kaikin puolin rennompaa, vaikkei mulla lomaa oikein ollutkaan. Kesällä treenailin, söin, tulin ja menin enemmän fiiliksen mukaan. Tuli ulkoiltua, pelattua frisbeegolfia ja suppailtua. Toki tuli myös juostua, esimerkiksi elokuussa juoksin enemmän kuukauden aikana, kun vuosiin. Viimeksi olin juossut yhtä paljon toukokuussa 2014..  

Nyt olen kuitenkin treenienkin osaltakin palanut taas arkeen. Toki pääsääntöisesti fiiliksen mukaan edelleenkin, mutta silti kuitenkin hieman suunnitelmallisemmin. Olen huomannut, että rutiinit, treenien aikatauluttaminen ja suunnittelu auttavat siinä, ettei tule jäätyä vaan kotiin, vaan tulee lähdettyä treenaamaan myös silloin kun on pimeää, ankeaa ja sataa vettä. Mun treeniviikot ovat viime aikoina olleet melko samantyylisiä ja veikkaan, että samalla kaavalla mennään koko syksy ja talvi, niin kauan kun koriskausi jatkuu..Tältä siis näyttää mun tyypillinen treeniviikko:

Maanantaisin meillä on aina joukkueen treenit, eli viikko alkaa koripallolla!
Tiistaisin on supermikrojen treenit, eli valmennusta. Sen jälkeen todennäköisesti lepoa, kevyttä joogaa tai lyhyt lenkki.
Keskiviikkoisin ollaan käyty Jennan kanssa usein salilla tai lenkillä, riippuen säästä. Lenkkeillä haluan aina, kun sattuu hyvät säät! Keskiviikkoisin on koriskauden alettua usein Vikingsien matsi, joten keskiviikolle saattaa osua usein varmaan lepopäivä.
Torstaisin on kuntokoriksen treenivuoro, jossa tulee varmaan silloin tällöin käytyä. Ainakin talvella, jos ei sään puolesta pääse lenkille. Torstai-iltaisin ollaan viime viikkoina käyty salilla. Salilla ollaan pyritty tekemään jotain toiminnallista treeniä.
Perjantai-illalle töiden jälkeen on usein suunniteltuna jotain menoa, joten perjantai on usein lepoa treeneistä. Perjantai-iltaisin on kiva myös lähteä metsään esim. pienelle lenkille tai pelaamaan frisbeegolfia niin kauan kun säät sallii.
Lauantaisin on hyvä juosta vähän pidempi lenkki tai tehdä pidempi salitreeni, kun yleensä aamupäivisin on hyvin aikaa ja energiaa. Viikonlopuissa ihanaa on se, kun voi hyvällä ajalla treenata pirteänä!
Sunnuntai tulee olemaan meidän pelipäivä kaudella melko usein. Kausi alkaa pian ja yllättävän moni peli näytti osuvan sunnuntai-iltapäivään. Jos ei ole peliä, sunnuntaisin tulee usein lähdettyä pitkälle lenkille. Mä aina laitan tavoitteeksi, että sunnuntai-iltaisin joogailisin rauhassa lenkin tai pelin jälkeen, mutta useimmiten kuitenkin löydän itseni sohvan nurkasta ;) Tästä mun #joogavuosi2017 tavoitteesta olisi tarkoitus kirjoitella vähän lisää lähiaikoina..

Varmaan siis viime vuosilta tutulla kaavalla mennään, eli 2-3 kertaa koripalloa, 1-2 salitreeniä ja 1-2 lenkkiä viikossa. Olen huomannut, että 4-6 treenikertaa viikossa sopii itselleni parhaiten. Joskus kroppa vaatii enemmän lepoa, joskus taas tuntuu, että energiaa riittää vaikka mihin. Mulle tärkeää on pitää kiinni rutiineista ja samalla nauttia siitä, mitä tekee. Niin kauan, kun liikunta ja treenaaminen on luonnollinen osa elämää ja arkea, ei tarvitse oikeastaan edes miettiä, jaksaisinko lähteä treenaamaan. Ja silloin, kun vähän aikatauluttaa ja suunnittelee etukäteen viikon treenejä, ehtii varmasti treenaamaan sopivasti!

Vaikuttaako teillä muilla vuodenaika treenaamiseen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti