lauantai 23. syyskuuta 2017

menkää metsään

R: Olen koko viikon seuraillut sääennustetta, jos nyt viikonloppuna pääsisi vielä suppailemaan. Aurinkoista luvattiin, mutta myös tuulta.. Pakattiin tänään aamupäivästä heti suppilaudat mukaan ja lähdettiin Jennan kanssa kohti Teijoa. Meillä oli töissä torstaina liikuntailtapäivä ja oltiin Hamarijärvellä, joka vaikutti ihan täydelliseltä suppailuun. Jouduttiin kuitenkin tänään perille päästyämme toteamaan, että tuuli oli liian kova suppailuun. Tai kesällä se olisi vielä ollut ihan ok, mutta nyt viileämmällä säällä ei viitsitty lähteä testaamaan pysyykö aallokossa pystyssä. Varsinkin, kun unohdin viime viikonloppuna pelastusliivini mökille.


Lopulta kuitenkin todettiin, että onni onnettomuudessa. Vaikkei päästy suppailemaan, oli reissu muuten tosi onnistunut. Päädyttiin kävelemään ympäri Hamarijärveä, poikettiin poluilta vähän sienestämään ja löydettiin suppilovahveroitakin. Käveltiin yhteensä yli 8 kilometria ja mikäs siinä kävellessä, sää oli ihan täydellinen. Mieletön syyspäivä! Mun epäonneksi myös yksi käärme oli kaivautunut kolostaan nauttimaan auringosta. Olen jo vuosia pelännyt sitä hetkeä, kun näen käärmeen. Pelkään käärmeitä. Olen toki joskus nuorempana nähnyt käärmeitä, mutta viime vuosina olen kehitellyt niistä itselleni ihan oikean pelon. Siihen nähden, miten paljon ulkoilen ja vietän aikaa metsissä, olen aika hyvin onnistunut välttelemään käärmeitä, mutta tänään sitten näin sen. En tiedä miksi ne on niin vastenmielisiä, mutta kyllä mä tosi kovaa taisin huutaa kun sen näin. Syke nousi ihan pilviin ja olisi tehnyt mieli vaan juosta pois metsästä. Sen jälkeen jokainen keppi näytti käärmeeltä.


Onneksi käärme unohtui evästä syödessä. Eihän metsäretki oli metsäretki, jos ei ole eväitä mukana ;) Fazerin sininen maistuu ehdottomasti parhaalta ulkona kivoissa maisemissa. Kun oltiin syöty ja jatkettiin matkaa, oli tuulikin lopulta vähän tyyntynyt. Ei kuitenkaan jaksettu enää siinä vaiheessa alkaa täyttää lautoja. Ehkä uusi yritys huomenna. Tai keväällä! Tämä päivä oli hyvä ilman suppailuakin.

Menkää hei ihmiset ulos! Metsään, luontoon, järvelle, merelle, johokin. Ihan mieletön sää! Tällaisia päiviä tulee talvella ikävä.

6 kommenttia:

 1. Mulla on viimeaikoina ollut ihan hirvee hinku lähteä metsäretkelle! Ja tää postaus nostatti intoa entisestään! Ei tässä taida olla muuta vaihtoehtoa kun seuraavana vapaana viikonloppuna nakata reppu selkään, koirat mukaan ja suunnata metsään samoilemaan!

  http://www.fasciner.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa lähteä, luonnossa on nyt niin kaunista!

   Poista
 2. Metsäretkeily on vaan niin parasta! Luontoliikunta noin niinkuin ylipäänsä on kyllä ollutkin tän viikonlopun Juttu isolla J:llä, kun säät on olleet niin upeat ja vaellus/retkeilyintoa riittänyt. Ja eväät on kyllä todellakin yksi tärkeimmistä asioista retkellä ollessa ;)

  http://ateljeesaara.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä on parasta, varsinkin tähän aikaan vuodesta :)

   Poista
 3. Mun juoksulenkeistä ei tahdo tulla mitään kun jatkuvasti pitää katsoa löytyykö sieniä. En malttaisi millään juosta hyvän maaston kohdalla vain ohi sillä jos siellä vaikka olisi suppilovahveroita.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha, ymmärrän tunteen :D meidän kävelykin oli aika hidasta tuolla, kun koko ajan piti poiketa polulta metsään katsomaan oisko suppilovahveroita!

   Poista